Af Rasmus Junge - 02/06-15 09:19; Opdateret: 03/06-15 09:25

MUSIKANMELDELSE: Mere end en twerk-gimmickMUSIKANMELDELSE: Mere end en twerk-gimmick

Fra at være have startet ud som et lidt nichepræget dancehallprojekt har Major Lazer udviklet sig til et af de største globale EDM-navne, der tidligere har blokket Orange Scene ud på Roskilde Festival og er øverst på plakaten for sommerens Tinderbox-festival.

storybild

Major Lazer ’Peace Is the Mission’
Pladeselskab: Universal
4/6 stjerner

Netop live kører Major Lazer benhård masseforførelsestil med twerk, balloner og andre kulørte – og billige, vil nogen sige – festtricks i ærmet. Til gengæld demonstrerer bagmanden Diplo mere subtile og sofistikerede musikalske evner på projektets udgivelser.

MØ og Major Lazer laver Frank Ocean-cover
MØ og Major Lazer laver Frank Ocean-cover

Det betyder ikke, at der bliver sparet på tungt bankende beats og klimaksdyrkende effekter på Major Lazers aktuelle minialbum ’Peace Is the Mission’, hvor især ’Too Original’ og ’Roll Da Bass’ klyngebomber lyttelapperne. Men i forhold til de fleste andre af EDM-superstjerner har Diplo andre ambitioner end at konstruere det mest massive drop, ikke mindst fordi hans udgangspunkt i reggae og dancehall fortsat er originalt indspark i flokken af dance-fikserede producere.

MUSIKANMELDELSE: Følepop i selvsving
MUSIKANMELDELSE: Følepop i selvsving

Det sagt, kommer de sangskrivningsmæssige styrker bedst til udtryk, når tempoet skrues en anelse ned. Singlen ’Lean on’ med Mø er det bedste eksempel – og lægger sig i forlængelse af nyklassikeren ’Get Free’ – men også balladen ’Be Together’ og den kækt slentrende ’Light It Up’ er forfriskende bekendtskaber.

Så fred være med, at Diplo og co. sigter bredt med deres tivoliserede live-shows, når han som her leverer en gedigen lytteoplevelse til hjemmestereoen.

MUSIKANMELDELSE: Medrivende elektronisk rutsjebanetur
MUSIKANMELDELSE: Medrivende elektronisk rutsjebanetur

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx