Af - 07/05-16 19:01

Galleri: Her de bedst tjenende musikere i 2015Galleri: Her de bedst tjenende musikere i 2015

Billboard har netop offentliggjort, hvem der tjente mest i 2015.

Bildstrecke im Grossformat »
Her i galleriet følger en nedtælling over de musikere, der tjente allermest i 2015. På en 32. plads er Drake. Han tjente en masse på salg og streaming, men han turnerede ikke rigtigt sidste år - og derfor bliver det kun til en 32. plads. 'Stay With Me'-sangeren Sam Smith tjente også godt med penge i 2015. Små 50 millioner kroner blev det til fra turné, pladesalg, streaming med mere. Canadiske Abel Xavier - The Weeknd - tjente også goooodt med penge i 2015. Så mange, at han får en 28. plads og 56 mio. kroner. Man forstår godt, hvorfor Axl Rose siger ja til at synge med dad-rockens højborg AC/DC. De tjente nemlig hele 65 millioner kroner sidste år. Den tidligere Disney- og 'Hit Me Baby One More Time'-stjerne tjente små 70 millioner kroner i 2015, hvor hun primært huserede i Vegas på Planet Hollywood med ugentlige shows. Den rødhårede og rødskæggede stjerne tjener også godt. Så godt, at han var den 17. bedst tjenende musiker i 2015 med 76 mio. kroner. Den elskede, britiske klaverkonge Elton John huserer også fast i Vegas på hotellet Caesars Palace. Han tjente 81 millioner. Den 57-årige diva tjente liiige lidt mere end Elton. Det blev til 83 mio. Countrystjernen, der også hittede i Europa i slut 90'erne med blandt andet 'That Don't Impress Me Much', var eftersigende på sin sidste turné sidste år. Men efter at have tjent 94 millioner - primært fra turnéring - kan man da godt unde hende en turné til. Så er vi klar til TOP 10. Her lægger amerikanske Maroon 5 hårdt ud med en indtjening på 125 millioner. "Helloooo.. Jeg har tjent.. en masse penge." Helt præcist 134 millioner. - Og det er før, hun overhovedet er taget på turné! Manden med de røde solbriller, Bono, og hans band U2 tjente også rigtig godt sidste år. 142 millioner kroner tjente bandet, der tjente det meste på en turné. "... Hvem?" tænker du måske. Luke Bryan er en amerikansk country-stjerne og dét er der satme penge i! Således tjente han 150 millioner i 2015. Nok til en 7. plads! Det populære amerikanske rockband Grateful Dead turnerede hele 2015. Det var deres 50. jubilæum og en reunion tur - samt deres sidste. Derfor tjente de også masser på det: 155 millioner! Et lidt mere kendt navn for den almindelige dansker, One Direction. De tjente 158 millioner kroner sidste år. Manden der skrev 'Uptown Girl' er et amerikansk ikon. Han spiller fast i New Yorks Madison Square Garden og turnerede også derudover. Han tjente hele 207 mio.! I top 3 bliver der skovlet seriøse penge ind. Således tjente gode, gamle Rolling Stones hele 258 mio. kroner sidste år, hvoraf hele 243 af dem kom fra deres turné. "Øøøh..."... 260 millioner kroner. Så meget tjente Kenny Chesney. "Men hvem er han dog?!" spørger du måske. Kig på cowboyhatten. Ja, han er også en countrystjerne - den største af slagsen bedømt ud fra hans indtjening i 2015. Taylor Swift skovlede penge ind. SKOVLEDE. Hun tjente markant mere end alle andre - alene på hendes turné. I alt tjente 'Shake It Off'-Swifty 480 millioner kroner. Wow!

At tjene millioner på at spille sin musik for henrykte fans må være en stor drøm for mange. Men det er desværre ikke så mange, der rent faktisk kan leve af det.

Der er dog nogle, der VIRKELIG kan leve af det. I sus og dus. I mormors kolonihav.... Nej.

Oliver Bjerrehuus: Så meget tjener jeg på ét godt modeljob
Oliver Bjerrehuus: Så meget tjener jeg på ét godt modeljob

Billboard har offentliggjort deres liste over, hvilke musikere, der tjente mest sidste år. Og der er blevet skovlet en god mængde penge ind. For eksempel tjente førstepladsen næsten en halv milliard - og over 200 millioner mere end andenpladsen.

Kendt popgruppe ramt af fæl Photoshop-fejl: Kan du spotte den?
Kendt popgruppe ramt af fæl Photoshop-fejl: Kan du spotte den?

Det er dog tydeligt fra Billboard, at det ikke er pladesalg og streaming, man tjener på. At turnere hele verden rundt er derimod sagen, hvis man vil have råd til romkugler og Lamborghinier.

Se listen i galleriet herover!

LÆS OGSÅ: WOW: Så mange plader har Beyoncé solgt første uge

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Influenza spreder sig i Danmark: 'Det...
bt.dk
Datter stjal omkring 125.000 kroner...
bt.dk
Russisk curlingspiller mister OL-bronze
bt.dk
Kongehuseksperter er ikke i tvivl:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx