Af - 10/04-16 22:31

Lukas Graham \Lukas Graham "snød" sig til succes i Danmark: - Vi havde brug for en historie

Kan du huske første gang, du så Lukas Graham på Youtube?

Bildstrecke im Grossformat »

Tilbage i efteråret 2011, lang tid før '7 Years' blev et verdenshit, begyndte man i Danmark at tale om det her nye band Lukas Graham, der havde Grunk fra 'Krummerne' som forsanger.

Lukas Graham fejlciteret i USA: - Jeg har enorm respekt for Adele
Lukas Graham fejlciteret i USA: - Jeg har enorm respekt for Adele

De to tilsyneladende hjemmelavede YouTube-videoer, optaget i en stue og i et køkken, 'Drunk in the Morning' og 'Criminal Mind' blev delt flittigt på de sociale medier, og koncerterne på Christiania blev så hypede, at Lukas Graham på rekordtid blev bandet, alle talte om.

Den hjemmelavede 'Criminal Mind'-video fra 2011:

Ifølge historien om Lukas Graham medvirkede hypen til, at pladeselskabet Copenhagen Records herefter skrev kontrakt med bandet, men sådan forholdt det sig ikke i virkeligheden, afslører frontmand Lukas Forchhammer nu i et interview med det amerikanske magasin Billboard.

Vild succes: Lukas Graham slår ny rekord
Vild succes: Lukas Graham slår ny rekord

Bandet Lukas Graham blev ifølge artiklen dannet i 2010 og skrev her kontrakt med Copenhagen Records, der fik den ide, at bandet lagde nogle skrabede videoer ud på Youtube, som kunne skabe en falsk undergrundshype.

- Medierne skrev denne her søde historie om, at vi var et band uden pladekontrakt, der lagde en video på Youtube, men det var ikke sådan, det var. Alle har vel brug for en fucking historie, siger Lukas til Billboard.

Her er de sidste fire navne som spiller på NorthSide
Her er de sidste fire navne som spiller på NorthSide

LÆS OGSÅ: Lukas Graham misser førsteplads i USA - i denne omgang

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx