Af - 04/05-16 09:29

Først var de venner: Nu hiver grand prix-vinder Remee i rettenFørst var de venner: Nu hiver grand prix-vinder Remee i retten

Soluna Samay, der vandt det danske melodi grand prix i 2012, hiver nu sin gamle mentor i retten.

Bildstrecke im Grossformat »

De startede som de bedste venner, nu mødes de i retten den 10. maj.

Den danske sangerinde Soluna Samay, der i 2012 vandt det danske melodi grand prix med nummeret 'Should've Known Better' i selskab med Remee, Chief1 og Isam B, kræver nu 60.000 kroner af sine tidligere samarbejdspartnere.

Remee i problemer: Beskyldes for at bryde loven
Remee i problemer: Beskyldes for at bryde loven

Den dengang 21-årige sangerinde var kommet i stald hos Remee og Chief1's selskab RE:A:CH, og grand prix-sejren sikrede hende en international pladekontrakt med Sony Music, men siden fik hun svært ved at følge op på succesen.

I årene der fulgte, forsvandt Soluna Samay fra hitlisterne, Remee og Chief 1 kastede sig over nye projekter som popbandet L.I.G.A. og 2015-grand prix-vinderne Anti Social Media, og samarbejdet løb ud i sandet.

- Jeg har aldrig haft en artist, jeg har arbejdet med, som jeg tror så meget på, lød det ellers fra Remee i 2012 om samarbejdet med Soluna Samay.

Trist Remee: Min natklub åbner ikke alligevel
Trist Remee: Min natklub åbner ikke alligevel

Hvad der helt konkret er sket mellem parterne, vides endnu ikke. Ifølge bt.dk har Soluna Samay sagsøgt Remee og Chief 1 for manglende betaling af royalties.

Soluna Samay, der har Dansk Artist Forbund i ryggen, mener, at hun har 60.000 kroner til gode. Penge der ifølge Remee og Chief1's advokat Claus Molbech Bendtsen er gået til udgifter til mangement og marketing af hendes album.

Chief1 udtaler til bt.dk:

- Jeg kender ikke så meget til sagen, men jeg håber, at alt går godt. Jeg er i den her branche for at lave musik - ikke for at snyde folk. Musik er til for at skabe glæde og kærlighed. Jeg stoler blindt på, at baglandet kan løse det her, så der ikke er nogen, der bliver ulykkelige. Det er helt klart mit mål med det her.

'X Factor'-Embrace skifter navn
'X Factor'-Embrace skifter navn

Remee henviser ifølge bt.dk til sin advokat Claus Molbech Bendtsen:

- Faktum er, at man sendte en royaltystatement til Soluna over de penge, hun havde tjent, og der var der trukket to beløb fra. Og så er striden om,hvorvidt de udlæg er nogle som Soluna skulle afholde, eller om Reach skulle afholde. Altså om man var berettiget til at trække dem fra eller ej.

Metroxpress forsøger at få en kommentar fra Soluna Samay.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
Morten Resen jubler: 'Det havde vi...
bt.dk
Mand sigtet: Halalslagtede geder i...
bt.dk
Caroline Wozniacki råber op efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx