Af Bjørn Lange - 05/12-16 04:54

MUSIKANMELDELSE: Beskidte rullesten i topformMUSIKANMELDELSE: Beskidte rullesten i topform

Mick Jagger og co. ruller sig ud i svedige og virile blues-covers på forfriskende nyt album.

storybild

(Billede: PR)

Der strømmer en åre gennem hele The Rolling Stones’ lange, glorværdige karriere. En gennemløbende blå tone, som rockarkæologers kulstof 14-prøver kan datere helt tilbage til de engelske lads’ første møde for omkring 55 år siden.

MUSIKANMELDELSE: Burhan og pigerne
MUSIKANMELDELSE: Burhan og pigerne

Dengang spillede de covers af amerikanske bluesnavne som Little Walter, Howlin’ Wolf og Muddy Waters (fra hvis sang gruppen senere tog sit navn), inden knægtene fandt deres egen lyd og – havde det ikke været for The Beatles – blev verdens største rockband. Nogensinde.

Derfor føles det naturligt, som en slags full circle, at The Rolling Stones med den 73-årige frontmand Mick Jagger i spillevende superform, efter 11 års pause er tilbage med karrierens første coveralbum; en samling vitale, virtuose og velgørende versioner af netop gruppens første og største helte.

MUSIKANMELDELSE: Entertaineren er tilbage
MUSIKANMELDELSE: Entertaineren er tilbage

Jagger er som en fisk i vandet, både som sanger og mundharmonikaspiller. For eksempel på Little Walters ’Just Your Fool’ og Howlin’ Wolfs ’Commit a Crime’, hvor trommeslageren Charlie Watts stomper derudaf, stærkt dækket ind af Keith Richards og Ron Wood på henholdsvis perfekt jamrende rygradsguitar og en ’walking bass’, så charmerende slingrende som en fuldemandstur hjem fra baren med en ven, du har kendt i et halvt århundrede.

’Blue and Lonesome’ byder altså på et Rolling Stones, der, uden egentlig at føje nyt til egen, lange historie, lyder bedre end i rigtig mange år, og som virker til fortsat at elske at spille. Det tyder på, at vi kan nyde godt af rullestenenes uovertrufne, beskidte blues mange år endnu.

MUSIKANMELDELSE: Et lysende talent
MUSIKANMELDELSE: Et lysende talent

The Rolling Stones ’Blue & Lonesome’
Pladeselskab: Universal
5/6 stjerner

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bilist på flugt maste 16-årig mellem...
bt.dk
Medie: Prins Charles fik gæster til...
bt.dk
Traditionsklub tilbage i Superligaen...
bt.dk
Susanne lever med brændende smerter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx