Af - 27/05-14 15:51; Opdateret: 28/05-14 11:11

Nik & Jay og Lau fra Carpark North: Sjovt at et samarbejde kan chokere så megetNik & Jay og Lau fra Carpark North: Sjovt at et samarbejde kan chokere så meget

Grundstenen til Nik & Jays nye musikalske samarbejde med Carpark North blev lagt af en pige på en efterskole tilbage i 90'erne. Metroxpress fik hovedpersonerne til at fortælle historien.

storybild

(Billede: Martin Bubandt)

- Du må undskylde, men de er en lille smule forsinkede.

Jeg sætter mig pænt ned i sofaen og venter. Jeg er backstage på Nordisk Film. Inde ved siden af plejer Brødrene Price at lave mad-tv og Anders Breinholt at lave 'Natholdet', men i dag og ugen ud har Nik & Jay lejet sig ind for at gøre sig klar til deres sommerturné.

TV: Hvordan reagerer man som ny i musikbranchen hvis Nik & Jay begynder at lugte af prut?
TV: Hvordan reagerer man som ny i musikbranchen hvis Nik & Jay begynder at lugte af prut?

Jeg spotter forsangeren i Carpark North, Lau Højen, komme gående udenfor sammen med en masse jakkesæt. De skal ind og se, hvad Nik og Jay har fundet på.

Jeg venter lidt mere, rejser mig fra sofaen og går lidt rundt i det tomme lokale. En dør står åben, og en ældre herre vinker mig indenfor.

"Målet var ikke at komme på forsiden af Ekstra Bladet"

- Du kigger bare rundt, siger han og peger på væggen bag ham, hvor billeder fra 26 års tv-historie hænger side om side.

- Mit yndlingsprogram var 'Eleva2ren'. Der stod stjernerne i kø for at være med. Den ene aften havde vi Tina Turner, den næste Thomas Helmig. Det var dengang. Nu gider jeg ikke det pjat mere, fortæller manden, der har pensioneret sig selv som tv-producer og nu bruger sin tid på at leje Nordisk Films studier ud til folk som Anders Breinholt og Nik og Jay.

Nik eller Jay? Halvdelen af danskerne kan ikke kende forskel
Nik eller Jay? Halvdelen af danskerne kan ikke kende forskel

- Hallooo? Hey man!

Nik og Jay og Lau fra Carpark North træder ind i backstagelokalet.

- Du må undskylde, vi kommer forsent. Det er min skyld, jeg er altid forsinket, siger Nik og siger pænt goddag.

- Der er så mange døre herude på Nordisk Film, så jeg har faktisk også lidt svært ved at finde rundt, supplere Jay, mens vi sætter os i sofaarrangementet med det obligatoriske backstage-frugt og sodavand foran os.

Hvis Nik & Jay skulle opfinde et reality-program...
Hvis Nik & Jay skulle opfinde et reality-program...

Jeg er blevet spurgt, om jeg vil tale med de tre personer foran mig, fordi de mandag udsendte fællessinglen 'You're My Fire', som også findes på Carpark Norths seneste album 'Phoenix'.

Et nummer der fandt sin spæde start på sidste års Grøn Koncert-turné.

- Vi snakkede ikke om noget konkret samarbejde på Grøn Koncert, men vi kunne se, at deres live-del var blevet lidt mere rockorienteret, og derfor tænkte vi, det kunne være sjovt at lave noget med dem, fortæller Lau.

Nik & Jay opfinder 'Vild med dans'-værter
Nik & Jay opfinder 'Vild med dans'-værter

- Vi har jo fulgt hinandens karriere gennem årene, og så har vi faktisk en fællesbekendt, der hedder Cecilie. En super musikalsk tøs, fortæller Nik om en pige, som Lau og Søren fra Carpark North gik på Mellerup Efterskole i Randers sammen med.

Hun kom senere til at gå i klasse med Jay, og hun har så gennem tiden forsøgt at få drengene til at finde sammen.

- Så mødtes vi i december i vores studie på Christianshavn, hvor vi spillede nogle beats for Nik og Jay. Efter et par dage havde vi en færdig sang, fortæller Lau og fortsætter,

- Da vi udgav vores plade i januar, spurgte alle til vores sang med Nik og Jay.

Nik fra Nik & Jays datter: Findes Seebach?
Nik fra Nik & Jays datter: Findes Seebach?

Jay griner.

- Det er sjovt at et samarbejde kan chokere så meget. Det er jo rimelig optur, at man stadig kan få opmærksomhed.

- Det er jo det, der skal til i dag. Alle med en laptop kan lave musik, så derfor prøver vi hele tiden nye ting af for at holde folk til ilden,” siger Nik.

Mens Nik og Jay gennem årene har arbejdet med masser af forskellige kunstnere (vi snakker Burhan G, L.O.C., Morten Breum, Julie Berthelsen, Søren Huss, og så videre og så videre) er det nyt land for Carpark North at hive gæster indenfor i hulen.

- Jeg forstår faktisk heller ikke, hvorfor vi ikke har gjort det før. Et band som Mew kom jo frem nogenlunde samtidig med os, og jeg kan huske, de havde en kvindelig sangerinde med på et nummer, siger Lau og fortsætter:

- Men jeg synes jo selvfølgelig, det er vildt fedt at have Nik og Jay med. De tilføjer noget nyt til vores univers, og det er ikke udelukket, at vi skal lave mere musik sammen. Jeg har fået det sådan, at når jeg har skrevet på noget nyt, har jeg helt klart lyst til at spille det for dem for at høre deres mening.

- Vi kunne også sagtens få Lau til at skrive et hook til vores næste plade. Vi hjælpe hinanden, og det kan være, det ender i endnu et nummer, siger Jay.

Nik og Jay begynder deres sommerturné lige om lidt. Carpark North er allerede i gang. På Grøn Koncert er planen så, at Carpark North skal gæste Nik og Jays koncert.

- Så kommer vi til at være 11 mand på scenen samtidig. Det bliver ret vildt at få det til at hænge sammen. Men det kommer forhåbentlig til udtryk, at hvor meget sjæl vi har lagt i det her samarbejde, slutter Nik.

Vi rejser os fra sofaen og går ind studiet ved siden af, hvor Nik og Jays band står og leger med deres instrumenter.

Jeg får lov til at overvære de første fem minutter af øveren, men må vente et kvarter, før det begynder at ligne noget.

Først skal der lige ryges færdig, der skal skiftes tøj, der skal gnaskes frugtbar, der skal drikkes kaffe, der skal lige gøres heeeelt klar.

Lau siger farvel og forlader Nordisk Film.

Så klatrer Nik op på en trappe bagerst på scenen og begynder at synge.


Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Anklager kræver livstid til Fehår
bt.dk
Medie: Hooligans planlægger VM-angreb
bt.dk
Russisk curlingspiller mister OL-bronze
bt.dk
Jonas blev indlagt i et...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx