Af Jeppe Elkjær Andersen - 13/08-17 09:42

Aldrig set før: Nik & Jay sætter vild rekord på SmukfestAldrig set før: Nik & Jay sætter vild rekord på Smukfest

Fredag aften spillede den danske duo Nik & Jay på årets Smukfest. De to hitmagere nøjedes ikke kun med at levere et brag af en koncert, de satte en rekord, der har potentialet til at stå i mange år.

storybild

Nik & Jay indtog Bøgescenen og skabte den perfekte nattefest fredag aften på Smukfest.. (Foto: Helle Arensbak/Scanpix 2017) (Billede: Helle Arensbak)

Jannik og Niclas kan nemlig fremover prale af at være det danske band, der har trukket flest personer til en koncert på Smukfest. Nogensinde.

Det fortæller sikkerhedschef hos Smukfest, Søren Eskildsen, til BT.

»Vi kan ikke sige det præcise tal, der var til Nik & Jay-koncerten, men vi kan sige så meget, at antallet af publikummer sandsynligvis var rekord på Bøgepladsen til et dansk band,« Søren Eskildsen. Han estimerer, at omkring 50.000 personer var at finde på hele musikområdet på Smukfest fredag aften.

Søren Eskildsen fortæller samtidig, at de mange tusinder af personer på Bøgepladsen under Nik & Jay var fordelt godt under koncerten, og det hele forløb fredeligt.Hvis man befandt sig på området foran Bøgescenerne under Nik & Jay-koncerten fredag aften, kan man nok nikke genkendende til, at der var rigtig mange personer, og man skulle sætte god tid af, hvis man skulle bevæge sig fra et sted til et andet.

Smukfest havde ellers forsøgt at placere et par andre koncerter på de andre scener, som kunne trække lidt folk væk fra Bøgescenerne.

Og selvom der rent faktisk var tale om store navne som White Lies og Kesi på de andre scener, så ville Smukfest-publikummet bare have deres 'Boing Boing', 'Lækker' og 'En dag tilbage'.

Og det erkender chefbooker hos Smukfest, Claus Visbye, også blankt.

»Vi havde placeret et par andre store navne på de andre scener, men vores publikum elsker bare Nik & Jay. Og de kan altså noget helt specielt,« siger Claus Visbye.

På årets Smukfest har netop Nik & Jay sammen med andre danske navne som Rasmus Seebach, L.O.C. og Suspekt været blandt de helt store publikumsmagneter, mens internationale stjerner som Kiesza og Jamiroquai ikke har kunnet fylde pladsen foran Bøgescenerne helt ud.

Det får dog ikke Smukfest til at ændre strategien og kun booke de største danske navne, fortæller Claus Visbye:

»Hvis vi kun kørte med de store danske navne, ville vi ikke adskille os fra mange andre danske festivaler. Så vi skal have mixet af stort og småt fra både ind- og udland,« forklarer han.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

X Factor har allerede skabt årets...
bt.dk
Tidligere pornomodel står frem: Peter...
bt.dk
Politi: Hjertetilfælde skyld i...
bt.dk
Horsens snydt for straffe: Randers...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx