Af - 23/10-16 21:15

Interview med Robbie Williams: 'Derfor kæmper jeg med selvtilliden'Interview med Robbie Williams: 'Derfor kæmper jeg med selvtilliden'

Når Robbie Williams udsender ny musik, er det ikke længere nogen forhåndssucces. Metroxpress møder en ærlig popstjerne, der har mistet grebet om hitlisterne, og som nu kæmper for stadig at være relevant.

Bildstrecke im Grossformat »

- Bare rolig. Jeg er blevet informeret af mine folk i Rusland om, at alt er fint. Jeg har lige været med i et russisk talkshow og skal også på turné derovre. Det er bare pressen, der overdriver lidt for at få folk til at klikke på deres artikler.Robbie Williams griner og læner sig tilbage i sofaen.

Han er tjekket ind på hotel D’Angleterre i København for at reklamere for sit nye album ‘The Heavy Entertainment Show’ og forklarer, at han for at skabe lidt ravage i medierne med vilje har udsendt nummeret ‘Party Like A Russian’ som førstesingle.

Det er blevet en slags hverdag for den tidligere super-popstjerne. Han er stadig ‘popstjerne’ med stort p og vil formentlig stadig kunne fylde Parken, når han næste år tager på verdensturné, hans musik er bare ikke så dagsordenssættende længere.

Robbie afslører 'klovne'-historie: Tog stoffer og klædte sig ud som Tigerdyr
Robbie afslører 'klovne'-historie: Tog stoffer og klædte sig ud som Tigerdyr

I en alder af 42 år er Robbie Williams røget i den kategori af popstjerner, hvor et nyt album ikke nødvendigvis længere går direkte ind som nummer ét på hitlisterne, og hvor fansene mest kommer til koncerterne for at høre de gamle sange.

Det er han godt klar over, og derfor er han nødt til at larme ekstra meget, når verden skal forstå, at han er klar med nyt materiale.

- Altså. Jeg er 42 år. Det er for at være helt præcis 1675 år i popstjerne-år. Hitlisterne har ændret sig, og det går rigtig hurtigt, synes jeg. Jeg ser på mine yngre kollegaer, der kæmper for at få deres musik i top 40, og jeg tænker ‘fuck!’. Hvad sker der? For ikke at forsvinde i mængden, blev jeg nødt til at udsende den sang fra mit nye album, der ville skabe mest ravage. Og ved du hvad, der skete? Den gik ind som nummer 68 i Storbritannien, haha. Jeg havde regnet med, at det ville være svært at komme tilbage, men ikke at det ville blive så fucking svært.

Nummeret ‘Party Like A Russian’ afstedkom reaktioner, hvor han blev beskyldt for at gøre grin med Rusland og præsident Vladimir Putin. Han understreger dog, at sangen skal tages med et gran salt.

- Det er humor. Da jeg gik i studiet, var det ikke for at provokere, det var bare der, min humor førte mig hen. Jeg synes, det er en Monty Python-sang. Hvis man lavede en moderne Monty Python-film ville den passe perfekt ind.

Robbie Williams lider af alvorlig sygdom: Må droppe sine energiske sceneshow
Robbie Williams lider af alvorlig sygdom: Må droppe sine energiske sceneshow

‘The Heavy Entertainment Show’ er Robbie Williams 11. soloalbum, siden han i 1996 brød ud af boybandet Take That og i 1997 indledte sin overtagelse af verdensherredømmet med singlen ‘Angels’.

Op gennem 00’erne var han kongen af underholdning. Han slog koncert- og salgsrekorder på stribe og var hele verdens foretrukne drengerøv.

Men da hit-åren pludselig løb tør i slutningen af forrige årti, og kokain-fester blev til indlæggelser på afvænningsklinikker, mistede Robbie Williams selvtilliden i vokalboksen og arbejdet med ‘The Heavy Entertainment Show’ har i høj grad været en kamp for komme tilbage på toppen.

- Jeg har været heldig at få den karriere, jeg har fået, og da jeg var allerstørst, kunne jeg alt, men sådan er det ikke længere. Jeg forstår slet ikke, hvad det er folk vil høre længere. Jeg har ikke længere evnen til at skrive sange, der rammer noget i tiden. Jeg kan ikke lave en ‘Uptown Funk’ som Bruno Mars, en ‘Shake It Off’ som Taylor Swift eller en ‘Can’t Stop The Feeling’ som Justin Timberlake. Det er fucking svært.

I 2010 fik Robbie Williams styr på hjemmefronten, da han blev gift med den amerikanske skuespiller Ayda Field, som støtter sin mand hele vejen og gerne hjælper til med markedsføringen. I et talkshow har hun blandt andet fornyligt fortalt, hvordan Robbie Williams tidligere i år bad hende uploade et nøgenbillede af ham på Instagram for at vælte internettet som Kim Kardashian.

- Haha, det var nu egentlig bare en joke. Det ville være sjovt at gøre, men det er ikke noget, jeg rigtig går efter, affærdiger han.

Robbie Williams afslører sin vildeste sex-historie på live-tv
Robbie Williams afslører sin vildeste sex-historie på live-tv

Han blev i 2012 far for første gang, og har i dag to børn med Ayda Field. Tiden som verdens midtpunkt har han lagt bag sig og nyder nu, at han trods alt er nået, hvor han er nået til, og at han har mulighed for at give sin børn en god opvækst, hvilket han synger om på sin næste single ‘I Love My Life’.

- Jeg har lært fra afvænningsklinikkerne og terapi, at hvis du er ‘fucked up’, så kommer det fra dine forældre og din opvækst. Hvad der sker i din barndom former resten af dit liv, og derfor er jeg glad for, at jeg og min kone har skabt et forhåbentlig godt hjem til vores børn.

Han kigger ud af vinduet. Ud på Københavns grå efterårs-facade.

- Jeg synger egentlig bare, at jeg håber, at vi gør et godt job som forældre, og at de føler sig sikre og trygge.

‘The Heavy Entertainment Show’ er ude den 4. november.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx