Af - 01/09-13 09:28

Festrockere i udtrådte danseskoFestrockere i udtrådte dansesko

Det er ikke nemt at blive ældre i musikbranchen. De tricks, der engang var friske og spektakulære, lyder tyndslidte, danseskoene er udtrådte.

storybild

(Billede: Pressefoto)

Det er ikke nemt at blive ældre i musikbranchen.

Unge, sprøde bands er generelt i højere kurs, og publikum forventer udvikling fra album til album. Især sidstnævnte mekanisme er Franz Ferdinand ved at blive ramt af på deres fjerde album.

Det er efterhånden ni år siden, den skotske gruppe leverede en musikalsk minirevolution med den nyklassiske single ’Take Me Out’ og det efterfølgende, selvbetitlede debutalbum.

Se også: Fergie er blevet mor til en lille dreng

Dengang var blandingen af punk-energi, disco-grooves, forsanger Alex Kapranos’ cool kunstskoleattitude og bandets krøllede, men iørefaldende kompositioner en opsigtsvækkende og dansabel cocktail.

Opfølgeren ’You Could Have It So Much Better’ var godkendt, men med 2009’s ‘Tonight: Franz Ferdinand’ begyndte metaltrætheden at sætte ind.

En tilstand som kvartettens fjerde fuldlængde ikke ændrer nævneværdigt på.

Læs også: Ingen modhager hos John Mayer

De tricks, der engang var friske og spektakulære, lyder tyndslidte, danseskoene er udtrådte, og sangskrivningen virker flagrende og febrilsk frem for opfindsomt varieret.

Ikke fordi de sympatiske skotter ikke arbejder for sagen, og den energiske dedikation er prisværdig.

Ikke desto mindre har man – med en omskrivning af en tidligere albumtitel – hørt det meget bedre tidligere, hvilket gedigne festrockere som ’Love Illumination’ og ’Bullit’ ikke ændrer på.

Albummet får 3 ud af 7 stjerner.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Scorede i finalen i København: Nu har...
bt.dk
Efter bruddet: Det skal der ske med...
bt.dk
Skuespiller venter barn med sin...
bt.dk
Jes Dorphs søn gik på samme skole som...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx