Af Bjørn A. G. Lange - 08/02-16 13:58

MUSIKANMELDELSE: Elskelige Elton på partycruiseMUSIKANMELDELSE: Elskelige Elton på partycruise

Swingende, men lovlig sikkert album føjer ikke nye klassikere til britens imponerende bagkatalog.

storybild

Elton John ’Wonderful Crazy Night’
Pladeselskab: Universal
3/6 stjerner

Hele 33 studiealbum er det blevet til for Elton John, der på det seneste, ’Wonderful Crazy Night’, virker ligeså veloplagt, som var det legendens første.

MUSIKANMELDELSE: Sympatiske Sia overspiller på 'This Is Acting’
MUSIKANMELDELSE: Sympatiske Sia overspiller på 'This Is Acting’

Det britiske underholdningsikon viser på albummet, at selv om den førhen så udtryksfulde vokal måske nok er blevet lidt grødet og ikke kan skjule en ikke altid lige klædelig patina, så er der endnu masser af spjæt i kroppen.

Spjæt, der på smittende vis kanaliseres ud gennem de to sæt gyldne klaverfingre, der har skænket os så mange hits og ikke kan undgå at gå lige i lytterens fødder.

MUSIKANMELDELSE: Sådan! Modigt modangreb fra Rihanna
MUSIKANMELDELSE: Sådan! Modigt modangreb fra Rihanna

’Wonderful Crazy Night’ swinger, boogie’er og woogie’er godmodigt charmerende afsted, så man næsten tilgiver Sir Elton, at han tilsyneladende havde glemt batteriet til melodiørets høreapparat derhjemme, da han satte sin faste sangskrivermakker Bernie Taupins tekster på noder og indspillede albummets 12 sange.

For det er ikke en ny ’Candle in the Wind’, ’Your Song’ eller andre af Johns udødelige klassikere, man finder på her. Derimod er der masser vellydende og klaverbaseret middle-of-the-road americana af den poprockede slags, som dog hverken vinder nye territorier eller nye fans.

MUSIKANMELDELSE: Suede har genfundet melodien
MUSIKANMELDELSE: Suede har genfundet melodien

Sange som titelnummeret, der gynger derudaf som et partycruise med Oslobåden, og den musical-klingende countrysag ’Blue Wonderful’ vidner om en 68-årig popkongelig højhed, der ganske vist er både tryg, veltilpas og rigtig godt hjemme bag sit honkytonk-klaver, men som nok også må indse, at de største triumfer efterhånden ligger bag ham.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde dræbt i trafikulykke i København
bt.dk
Dansk tøjfirma gik konkurs: Nu er det...
bt.dk
Startede forrygende - nu er han...
bt.dk
Flere undrede sig over tv-værts...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx