Af Maria Christine Madsen,Laura Rode Nygaard - 22/01-18 11:19

Stor overraskelse: Dansk 90'er-ikon stiller op i årets grandprixStor overraskelse: Dansk 90'er-ikon stiller op i årets grandprix

 

storybild

ARKIVFOTO af sangerinden Whigfield, der slog igennem i 1990'erne. (Billede: UKENDT)

Den danske sangerinde Whigfield, der brød igennem og blev et hit både herhjemme og i udlandet i 1990'erne, stiller op til dette års Melodi Grand Prix.

'Saturday night,I feel the air is getting hot,like you baby'

Sådan lød det, da Sannie Carlson under kunstnernavnet Whigfield brød igennem på den internationale musikhimmel i 1994 og hærgede klodens hitlister med sangen 'Saturday Night'.

Europop-hittet solgte to millioner eksemplarer på rekordtid, og den dengang 24-årige fotomodel og tøjdesigner fra Skælskør endte på alles læber. Mere end fire millioner albums og singler nåede Sannie Carlson at sælge, før succesen efter fire år begyndte at ebbe ud.

Siden blev Whigfield gemt lidt af vejen i en skuffe, og i dag udgiver den nu 47-årige sangerinde, der bor i Italien, musik under sit døbenavn - mens hun dog stadig engang i mellem turnerer med sine 90'er-hits.

Her ses Sannie Carlson optræde på Skanderborg Festival i 2009. (Billede: Anders Debel Hansen)

Mandag formiddag blev det under et pressemøde i DRs Koncerthus afsløret, at Sannie Carlson stiller op som en af de i alt ti kunstnere til dette års Melodi Grand Prix, hvor der bliver dystet om at repræsentere de rød-hvide farver til det store Eurovision Song Contest senere på året.

I 2001 havde hun ellers besluttet sig for at sige farvel til musikken, da hun fandt ud af, hun var gravid. Det fortalte hun i 2011 i et interview med BT.

»Pludselig en dag i 2001 opdagede jeg, at jeg var gravid, og så ringede jeg til min producer og sagde: 'Nu er det slut'. Så rejste jeg til Afrika - jeg er vokset op i Elfenbenskysten, hvor mine forældre arbejdede, da jeg var barn. Afrika er som mit andet hjem, og jeg var sikker på, at jeg ville slå mig ned der med familielivet. Men allerede i syvende måned fik jeg veer og fødte en lille pige,« sagde hun dengang og fortsatte:»Desværre overlevede hun kun i to dage. For i Afrika er vilkårene meget anderledes. Og de to kuvøser, der var på hospitalet, var allerede fyldte. Den dag, hun døde, gik alt i sort. Den smerte vil altid være i mit hjerte. Derefter ringede jeg igen til min producer og sagde: 'Nu kommer jeg tilbage'.«

ARKIVFOTO af Sannie Carlson. Her ses hun på scenen til 'Vi Elsker 90'erne' i 2015 i Rødovre. (Billede: Simon Skipper)

Hun forklarede dengang samtidig, at 90'erne for hende både var en sjov og stressende tid.

»Men det blev også for meget. Nogle gange skred jeg bare fra det hele. Så tog jeg i lufthavnen med en stak t-shirts, og så tog jeg til for eksempel Cuba. Jeg fik konstant fortalt, hvor god og smuk, jeg var. Til sidst stiger det én til hovedet, og så tror man på det. På den måde oplever man automatisk en nedtur, når det langsomt hører op. Men i dag er jeg lykkelig for mit 'normale liv' - og små åndssvage ting som selv at lave mad,« sagde hun.

De ti kunstnere til dette års Melodi Grand Prix går på scenen lørdag den 10. februar klokken 20 i Gigantium i Aalborg. Tv-seerne står for 50 procent af stemmerne, mens en fagjury bestående af fem Eurovision-fans har de øvrige 50 procent af stemmerne.

Seernes og juryens stemmer bliver derefter lagt sammen, og de tre sange, der har fået flest stemmer samlet, går så til finalerunden. Her stemmer seerne og juryen endnu engang med samme stemmefordeling.

ARKIVFOTO. (Billede: UKENDT)

For tredje år i træk bliver det entertaineren Annette Heick, der skal styre showets gang, mens musicalstjernen Johannes Nymark har tjansen som hendes medvært for anden gang. Han har tidligere selv vundet showet med gruppen Lighthouse X og bandkammeraterne Søren Bregendahl og Martin Skriver, da de i 2016 gik videre til det internationale Melodi Grand Prix i Sverige med sangen 'Soldiers of love'.

Vinderen ved årets danske grandprix skal repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest, der bliver afholdt i Portugals hovedstad, Lissabon, til maj.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dette må du ikke gøre, når du går i...
bt.dk
Discount-gigant indfører pant på...
bt.dk
God timing? Zuckerberg solgte...
bt.dk
Charlotte er alenemor til syv:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx