Af - 28/01-14 14:57; Opdateret: 28/01-14 16:13

Basim om MGP: Det kom som et chokBasim om MGP: Det kom som et chok

Basim og Bryan Rice er to af de velkendte ansigter, der skal kæmpe om førstepladsen til Dansk Melodi Grand Prix. Metroxpress har spurgt ind til de to popstjerners vinder-taktik

storybild

Basim har gang i en del projekter i 2014 allerede. Nu skal han også være med i Dansk Melodi Grand prix (Billede: Tivoli)

Når Arena Fyn om kort tid bliver fyldt til randen med popmusik og champagne i lange baner, bliver det med blandt andre Basim og Bryan Rice på scenen. De skal kæmpe om pladsen ved det internationale Melodi Grand Prix, der også finder sted i Danmark. Det er sangeren Bryan Rice, der vandt sølv til Dansk Melodi Grand Prix sidste år, specielt glad for:

Her er deltagerne til årets Melodi Grand Prix
Her er deltagerne til årets Melodi Grand Prix

»Jeg glæder mig helt vildt! Det er jo sindssygt, at man kan ende med at repræsentere Danmark i Danmark. Min sang blev først færdig i går, så jeg er helt rundt på gulvet, fordi det er gået så stærkt. Jeg troede, der skulle gå flere år, før jeg skulle prøve at lave sølv om til guld.

Basim springer ud som skuespiller
Basim springer ud som skuespiller

Når Grand Prix'et går løs den 8. marts, er det et stærkt, og tildels velkendt felt, Bryan Rice skal kæmpe i. Både Basim og Anna David er med, og det er også de største konkurrenter, mener Bryan Rice:

»Det er jo et sindssygt godt felt jeg er oppe imod i år. Flere af de andre deltagere er mine rigtig gode venner, og de giver virkelig konkurrence til fingerspidserne. Min taktik er at nyde det lidt mere end sidste år. Jeg var så fokuseret, så jeg nærmest ikke nåede at nyde begivenheden. I år vil jeg gøre alt for at nyde det mest muligt. Rent sangmæssigt skal publikum glæde sig til at høre et stykke 'Bryan Rice', de ikke forventer,« lyder det fra popsangeren.

Bryan Rice: Er det her skjult kamera?
Bryan Rice: Er det her skjult kamera?

Det handler om den gode sang

På trods af travlhed med 'Grease'-forestillingen i Tivoli, er Basim, der tidligere har deltaget i X-Factor, ikke bange for at kaste sig over Melodi Grand Prix'et:

»Det er en kæmpe gave at få lov til at stille op i Dansk Melodi Grand Prix. Jeg har fulgt med i programmet siden jeg var lille, og det kom faktisk lidt som et chok for mig, at jeg selv skulle deltage. Men det er jo egentlig en optræden lige som alle andre, så jeg får ikke stress eller noget, selvom jeg har 'Grease' kørende ved siden af. Nu har jeg også allerede været inde over en del i 2014. Jeg lover at jeg ikke udgiver en kogebog også, ha ha!«

Bryan laver lokalradio
Bryan laver lokalradio

Egentlig var det en anden, der skulle synge Basim's sang 'Cliché Love Song', men Grand Prix-jury'en mente, at Basim ville kunne gøre det bedst:

»Jeg har været med til at skrive sangen 'Cliché Love Song', og meningen var, at det var en anden, der skulle synge den. Men da juryen hørte demoen med min stemme på, så bestemte de, at sangen er bedst med min vokal. Det vigtigste for mig er, at den bedste sang vinder. Melodi Grand Prix handler om at finde den bedste sang, og det er heldigvis publikum, der bestemmer hvem, der løber med sejren.«

Det lader i hvert fald til, at Basim har styr på sit Melodi Grand Prix indtil videre, og sangen han stiller op med, lover han gode vindermuligheder:

»Den følelse jeg har lige nu er, at jeg bare glæder mig rigtig meget til at dele den her sang med Danmark. Det er en sang, som folk kan synge med på, og jeg synes den har internationalt potentiale,« lyder det fra en travl Basim.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Motorvej blev lukket i flere timer:...
bt.dk
En succesfuld københavnsk...
bt.dk
Hustruen tvang ham til at satse alt...
bt.dk
Patrick Nielsen fik pludselig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx