Af - 17/09-13 07:34

Danske musikere satser stort – og slår igennem i USADanske musikere satser stort – og slår igennem i USA

Skal du blive til noget, så tag til USA.

storybild

Det kan være svært at slå igennem i udlandet. Her et billede fra en koncert med engelske Depeche Mode, der har succes verden over. (Billede: AP)

Det er indiskutabelt svært for en musiker at få hul igennem til det pengebugnende amerikanske musikmarked, men ikke desto mindre har flere danskere formået at gøre det – endda mens de var totalt ukendte herhjemme.

I mange år var det noget af en kontrast for Nanna Øland Fabricius, der nok er bedre kendt som Oh Land, at komme hjem til sit fædreland.

Se også: Blandede pop-bolsjer fra Oh Land

I de københavnske gader var der ikke mange, der studsede over den unge sangerinde, hvorimod hun i USA omgav sig med de mest magtfulde mennesker i musikbranchen.

I 2008 udgav hun debutalbummet ’Fauna’, som i maj 2009 var med til at sikre hende en kontrakt med det store amerikanske pladeselskab Epic Records.

Siden da er det blevet til et album mere og i dag, når hun sender sit tredje album, ’Wish Bone’, på gaden, er der ikke mange, hverken i staterne og herhjemme, der ikke ved, hvem sangfuglen er.

Læs også: Med sikker hånd og overblik

Oh Land gjorde, hvad rigtig mange musikere ønsker sig – at slå igennem i musikmekkaet USA.

Og hvad der helt sikkert ikke gjorde hende skade var, at danskeren med sit betagende skandinaviske look levede op til det store amerikanske krav om, at kunstnere skal være et salgbart brand – musikken kan ikke stå alene.

Brandet hos københavnske Quadron, som leverer elegant og overskudsemmende soulpop, var mindst ligeså stilsikkert, og duoen, der består af sangerinden Coco O. og produceren Robin Hannibal, der også står bag succesen Rhye, er for længst kravlet højt op ad rangstien i staterne.

Se også: Så mange vil købe Rasmus Seebachs næste album

I juni sendte de deres andet album, ’Avanlanche’, på gaden, og først da fik danskerne for alvor øjnene op for bandets behageligt svingende rytmer.

Flere år tidligere, i august 2010, blev de nævnt som ’Best of What’s Next’ i Paste Magazine, mens New York Magazine kårede deres debutalbum ’Quadron’ som årets syvendebedste plade, alt imens de herhjemme dengang ikke fik den store opmærksomhed.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forkrampethed, rutinemangel eller...
bt.dk
Alternativet-medlem sammenligner...
bt.dk
Lamslået over Skats direktør-finte:...
bt.dk
Silkeborg-manager efter drama:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx