Af - 13/01-17 08:47; Opdateret: 13/01-17 09:00

Guldpige klar til at give Gulddreng modspil: 'Han er sexistisk'Guldpige klar til at give Gulddreng modspil: 'Han er sexistisk'

Er Gulddreng sexistisk? Er det blevet sejt at være en ’fuckboy’? Det mener den anonyme sangerinde Guldpige, der nu tager kampen op imod Gulddreng. I dag debuterer hun med singlen ’Chiller’.

storybild

Cirka mellem Gulddrengs fjerde og femte førsteplads på Spotity, dukkede den anonyme sangerinde Guldpige i november op på internettet som et kvindeligt modsvar. Sony music slog kløerne i hende, og i dag udsender hun sin debutsingle 'Chiller'.

Tillykke med din nye single ’Chiller’. Hvad vil du fortælle med den?

- Tusind tak! Jamen for det første tror jeg, det er vigtigt at forstå, at hele kerneideen bag dette guldpige-projekt jo er skæg og ballade. Det skal være sjovt, det skal ikke være alt for seriøst, og det skal bestemt ikke låses fast i nogen rammer for, hvad man kan, må eller skal. 'Chiller' er produktet af syv flasker vin og en meget produktiv aften med en flok rappere i Maribo. 'Chiller' er min måde at sige: 'fuck, hvor er det fedt, at hele Danmark er nede med mit shit' på. Det er ovenpå, det er fuck-you attitude, og det er max selvfedt - and I love it!

Lyt her: Er denne sangerinde den mystiske Guldpige?
Lyt her: Er denne sangerinde den mystiske Guldpige?

Stige-fetich...........😏 @fotograf_mathias_gade #nysingleudeijanuar

A photo posted by Guldpige (@hvemfuckerguldpigen) on

Din single er produceret af Flex Music, der blandt andet består af Jimilian og Blak. Gulddreng har drillet Blak med sit nummer ’Se mig nu’. Du hedder Guldpige – har I et fælles mål om at drille Gulddreng tilbage?

- Haha... Et fælles mål om at drille ham ved jeg ikke, om vi har, og jeg kendte jo heller ikke Flex i forvejen, så det var ikke en sammensværgelse eller noget. Men jeg tror, vi alle er enige om, at Gulddreng er klassens irriterende dreng, der altid får 12. Og jeg tror da også, at drengene synes, jeg var interessant at arbejde med netop af den grund. At vi havde et fælles grundlag. Og der skal da ikke være to meninger om, at jeg håber, det er Blak, der vinder den Zulu Award (Gulddreng og Blak er nomineret til 'årets nye navn' og 'årets hit', red.). Faktisk gerne alle andre end Malte (Gulddreng, red.).

Du dukkede frem i starten af november. Nu er vi i midten af januar. Hvorfor først udsende din single nu? Burde du ikke have grebet hypen, mens du havde den?

- Jo, det har du helt ret i, det burde jeg nok. Der er mange ting, jeg nok burde have gjort, blandt andet lyttet lidt mere til min mavefornemmelse. Jeg føler ikke nødvendigvis 'hypen' er død, nummeret (Guldpiges version af Gulddrengs 'Se mig nu', red.) har jo stadig omkring 1.000-2.000 afspilninger om dagen, men det er klart der var mest snak i starten. Folk ringede flere gange om dagen, da vi sad i studiet i Maribo og spurgte drengene, om de vidste, hvem Guldpigen var.... Det var ret syret, haha.

Guldpige-mystikken spreder sig: Her er de seks hovedmistænkte
Guldpige-mystikken spreder sig: Her er de seks hovedmistænkte

Hvorfor fortsætter du med at optræde anonymt?

- Det er der flere grunde til. Den største og nok mest essentielle grund er, at jeg kan bevæge mig frit i offentligheden uden at blive genkendt, og det nyder jeg, så længe det varer. Derudover synes jeg faktisk, det er lidt skægt at se, hvor længe jeg kan holde den kørende, der går jo næsten sport i det. Og så giver det mig nogle andre friheder. Guldpige er mit alter ego - med hende kan jeg tillade mig at sige fuck 20 gange i en sang uden, at det rører mig, jeg kan ligge et billede op af en røv og en mellemfinger, hvis det passer mig, jeg kan råbe pik og skride - bogstavelig talt.

Når det er sidst på måneden og tid til forhandlinger med banken.........💰🔫 #2400 @fotograf_mathias_gade

A photo posted by Guldpige (@hvemfuckerguldpigen) on

Du har 820 likes på Facebook, 1148 followers på Instagram. Havde du håbet på et større følge på nuværende tidspunkt, eller er det en fin start?

- Altså for at opnå følgere eller fans om man vil er man jo nødt til at udgive musik og holde gryden i kog. Og som du selv siger, er der jo gået lidt tid. Der er rigtig mange, der har skrevet personligt og spurgt til, hvornår der kom nyt. Jeg har virkelig gerne ville udgive nummeret længe - da det har været færdigt i et stykke tid - men der var et par uoverensstemmelser på vejen. Det er jeg heldigvis ude over nu, og jeg er klar med flere singler snart. Men jeg synes da, 1.148 følgere baseret på et covernummer er meget fint? Jeg elsker i hvertfald hver og en af dem.

Du har tidligere kæmpet med at komme ud med din musik. Da du dukker op som ’Guldpigen’ med en ny version af Gulddrengs ’Se mig nu’, opstod der pludselig interesse fra Sony music. Hvad er dit syn på musikbranchen? Og har det ændret sig det seneste års tid?

- Succes har mange fædre, og så snart folk lugter penge, er man interessant. Jeg har kæmpet i mange år ja og fået så mange nej-er, at jeg næsten burde tage det som mit mellemnavn. 'Nej' blev min ting, 'nej' var det nye sort. Guldpigen var min måde at afprøve, om pladeselskaberne havde ret, eller om der måske var et marked for mig derude. Hvis ingen vidste hvem jeg var, så måtte folk danne sig en ufarvet mening. Og jeg var udmærket klar over, at folk enten ville hade eller elske det - det betød sådan set heller ikke så meget på det tidspunkt - pointen var, at de tog stilling.

- Efter Guldpige-stuntet stod jeg med en pladekontrakt i hånden - den hellige gral for de fleste musikere - og valgte at takke nej. Jeg er for stædig og for kompromisløs. Jeg gør tingene på min måde og med et pladeselskab følger altid en masse regler, begrænsninger og kompromiser. Og så har jeg lært, at det nogen gange er bedre at sige nej til det rigtige end at sige ja til det forkerte i den her branche.

Du mangler stadig at få det helt store virale gennembrud. Hvad er planen herfra? Hvordan skal Guldpigen ende som 2017’s største hit?

- Det er selvfølgelig planen, og jeg regner da med, at singlen går top-10 på førstedagen. Jeg holder i øvrigt releaseparty på Club Veto i Slagelse fredag - så kan I jo kigge forbi, hvis I er nysgerrige!

- Men nej, jeg har ikke et decideret mål for, at Guldpige skal gå hen og blive 2017's store navn. Det er ikke fordi jeg visualiserer Guldpige gå op og modtage en Danish Music Award for årets hit. Jeg tager det, som det kommer, men jeg bruger det som en platform. En platform til at få sagt og vendt nogle af de ting jeg synes, den er gal med i musikbranchen og samfundet i det hele taget. Og en platform til at slippe min indre rebel løs og rave max. Guldpige må alt. Og hun kan alt. Og derfor er det også ligemeget, om hun fejler - for hun tør. Og det er vigtigere end alt andet.

Mystisk sangerinde kalder sig Guldpige: Hør hendes angreb på Gulddreng
Mystisk sangerinde kalder sig Guldpige: Hør hendes angreb på Gulddreng

- Det er i min optik vigtigt, at der kom en modpol til Gulddreng, en der siger: 'nej, jeg er ikk model og jeg skal ikk med op på dit fucking hotel'. Det er jo det mest sexistiske, jeg længe har hørt. Piger bliver objektificeret, som levede vi stadig i 1800-tallet. Det er blevet sejt at være en fuckboy, der knepper løs uden følelser og bruger piger som et stykke legetøj - what's up with that?! Jeg håber, at jeg kan være en rollemodel for så mange unge piger. Jeg bliver mega påvirke,t når unge piger skriver til mig: 'Hvor er det sejt, det du gør, du har bevist, at piger også kan noget'. Jeg er stadig målløs, når jeg læser den kommentar. Selvfølgelig kan piger noget, piger er røvseje, og det skal de aldrig selv være i tvivl om. Hvis det er der, vi er - i år 2017 - er der på alle måder brug for en Guldpige. Feminismen længe leve.

Hør Guldpiges nye single 'Chiller' her:

There can be only one........🏆 #guldpige

A photo posted by Guldpige (@hvemfuckerguldpigen) on

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Piger blev forgiftet med ekstremt...
bt.dk
Politiet advarer: Hvis denne kvinde...
bt.dk
Lastbil brager direkte ind i 10-årig...
bt.dk
Jens Gaardbo spurgte prins Henrik,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx