Af - 24/04-16 20:44

Derfor er Beyoncé verdens største kvindelige pop-ikonDerfor er Beyoncé verdens største kvindelige pop-ikon

Med albummet 'Lemonade' er Beyoncé tilbage øverst på poptronen, og modsat sine kvindelige kollegaer, tør hun have noget på hjertet.

Bildstrecke im Grossformat »

- Du ser ikke Britney Spears eller Katy Perry udsende sådan et slags album. Beyoncé tager ansvar og har indenfor de sidste par år taget nogle chancer, som hendes pladeselskab nok havde frarådet hende.

Musikjournalist Nanna Balslev har gennem årene fulgt Beyoncés transformation fra sød pigegruppe-popsild til fuldvoksen popdronning.

Jay Z var Beyoncé utro: Nu afslører hun det hele
Jay Z var Beyoncé utro: Nu afslører hun det hele

Tidligere på året åbnede Rihanna 2016 med det popeksperimenterende Billboard nummer ét-album 'Anti', nu byder Beyoncé sin kollega op til dans om tronen med sit sjette soloalbum 'Lemonade'.

Nanna Balslev giver sit bud på, hvorfor Beyoncé skiller sig så stærkt ud blandt de kvindelige popstjerner og løfter hende til ikonstatus.

- For det første var hun et vaskeægte barnegeni. Som helt ung stillede hun op til talentshows, og i Destiny's Child var det tydeligt, hvem der havde talentet, og hvem der deraf naturligt kom til at stå i front. Hun er så psykopat talentfuld og dedikeret. Hver gang hun giver koncert, ser hun den igennem bagefter på video og giver noter til sine dansere og musikere, hvis det ikke spillede efter hendes bog. På den måde er hun perfektionist i Prince-kategorien.

Beyonce udsender nyt album: Kardashian uploader STRAKS nye nøgenbilleder
Beyonce udsender nyt album: Kardashian uploader STRAKS nye nøgenbilleder

- I det lange løb er det interessant, at hun tør tage chancer På sit sidste album sprang hun for alvor ud som selvstændig, sexet kvinde. Med sit nye bliver hun pludselig nu politisk aktiv og går ind i kampen for afroamerikaneres rettigheder, hvilket er relativt kontroversielt at gøre i USA, hvor det normalt kun er rapperne, der blander sig i racedebatten.

Beyoncés nye album fremstår på overfladen som et stort følelsesudbrud. Et album hvor Beyoncé krænger sjælen ud og afslører en familiekrise, hvor ægtemanden siden 2008, rapperen Jay Z, angiveligt skulle have været hende utro.

Fans går amok efter mystisk Beyoncé besked
Fans går amok efter mystisk Beyoncé besked

Nanna Balslev minder om, at selvom det kan føles ægte og sårbart, er Beyoncé i fuld kontrol.

- Hun owner det jo fuldstændigt. Hun bestemmer hvilken version af virkeligheden, vi skal se. Bare tag hele episoden omkring sin graviditet med Blue Ivy, hvor hun lejede en hele etage på hospitalet, så ingen nysgerrige kunne komme forbi og tage billeder. Der er jo stadig debat om, hvorvidt hun overhovedet var gravid.

- Vi får helt sikkert aldrig at vide, hvad der helt præcist skete i elevatoren (episoden hvor Beyoncés' lillesøster Solange slog Jay Z, og som herefter startede utro-rygterne, red.) - ved at fortælle historien igennem sin musik, giver hun sladderpressen en stor fuckfinger. Hun bestemmer selv, hvad der skal ud.

Rihanna gav mikrofonen til fan: Hvad der så skete, havde ingen forventet
Rihanna gav mikrofonen til fan: Hvad der så skete, havde ingen forventet

'Lemonade' udkom ligesom det forrige album 'Beyoncé' uden den store forvarsling og satte en ny standard for, hvordan man udgiver et popalbum.

- Hvem andre end Beyoncé kan udsende to album i hemmelighed? Onde tunge har sagt, at Jay Z skulle være forretningsmanden bag det hele, men der er ingen tvivl, om at det er Beyoncé, der har bukserne på i det regnestykke.

#LEMONADE The Visual Album. Available now on BEYONCE.TIDAL.COM

A photo posted by Beyoncé (@beyonce) on


LÆS OGSÅ: GALLERI: Så meget har stjernerne ændret sig siden deres første musikvideo

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx