Af - 12/06-15 17:06; Opdateret: 12/06-15 17:16

Hov, hvem spiller nu? NorthSide dropper programmetHov, hvem spiller nu? NorthSide dropper programmet

Den aarhusianske festival, der i denne weekend løber af stablen med navne som The Black Keys, Mø og Interpol, har droppet den fysiske udgave af musikprogrammet.

storybild

NorthSide-gæsterne må bruge deres smartphones, hvis de vil orientere sig i aftenens musikprogram. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

- Har du et program, jeg kan se?, lyder det spørgende fra en lettere beruset mand til en flok festivalgæster ved indgangsområdet til NorthSide.

Før/efter: Festivalfolket indtager NorthSide
Før/efter: Festivalfolket indtager NorthSide

Svaret er et venligt nej – og så alligevel ikke. For en mobiltelefon bliver hevet frem, og så er der styr på rækkefølgen af aftenens artister.

Den er kendt som den uundværlige festivalbibel med alt fra oversigt over koncerter til madboder og et udførligt kort over hele pladsen, men på NorthSide har man i år valgt fuldstændig at fjerne det fysiske program.

TV: NorthSide åbner i forrygende solskin
TV: NorthSide åbner i forrygende solskin

- Vi gør det for at spare papir. Vi har en app, som 85 procent af vores gæster bruger. På vores hjemmeside har vi lavet et printervenligt program, og så kan folk selv aktivt tilvælge det, hvis det er noget man har brug for, forklarer festival-talsmand John Fogde.

Beslutningen om at droppe papirudgaven er en del af festivalens grønne profil. Men spørgsmålet er, hvad gæsterne siger til det valg, når de sidst på aftenen står med telefoner, der er løbet tør for strøm, og et ønske om at kende spilleplanen.

Høns har fire gange mere plads end NorthSide-gæster
Høns har fire gange mere plads end NorthSide-gæster

- Et program på papir er den gammeldags måde at lave festival på. Vi er moderne, og ved at fjerne papiret skiller vi os ud. Vi har desuden valgt at lave et samarbejde med Volt, så man kan leje en oplader, man kan bære rundt med på pladsen, siger NorthSides John Fogde.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx