Af - 13/01-14 08:29

Bliver 2014 et blodfattigt år for poppen?Bliver 2014 et blodfattigt år for poppen?

2013 var et overdådigt og overrumplende pop-år, blandt andet med udgivelser fra Beyoncé, Miley Cyrus og Justin Timberlake. Men betyder det, at vi kommer til at opleve poptørke i år? Vi giver dig et bud på mulige albumhøjdepunkter for 2014

Bildstrecke im Grossformat »
Den britiske sangfugls overvældende vokalpræstationer dominerede hitlisterne i 2011 med sange som Rolling in the Deep og Someone Like You. Siden sidste januar har rygterne svirret om studieindspilninger, og Adele bekræftede dem selv i sommer. Den 3. januar tweetede hendes pr-agent, at der kommer et Adele-album i 2014. Latina-popstjernen har ikke udgivet en engelsksproget plade siden She Wolf fra 2009, men er snart klar med et nyt, ligesom hun også vender tilbage som dommer i NBC-programmet The Voice ved siden af Usher. Albummet bliver hendes tiende album, og hun har i dag teaset med sin første single. Tilbage i november berettede chefen for pladeselskabet Columbia Records, at vi i 2014 kan forvente et soloudspil fra produceren og sangeren, der sidste år fik oceaner af radiospilletid med både Daft Punks Get Lucky og Thickes Blurred Lines. Pladen bliver Pharrells første soloalbum i otte år, og Happy fra soundtracket til Despicable Me 2 kommer også med. Den evigt retronostalgiske Del Rey har allerede udsendt en forsmag på sit andet album, Ultra-Violence, i form af en 27 minutter lang musikvideo med sangene Body Electric, Gods & Monsters og Bel Air. Her agerer Del Rey blandt andet Eva i Paradis og en afdanket stripper i et symbolsk miskmask, der lover godt for hendes kommende album. Det er allerede annonceret, at britiske Lily Allen har et album på vej i løbet af foråret. Den rapmundede Myspace-sensation tog ellers sin afsked med poparenaen i 2009, men hun vendte tilbage fuld af sædvanlig bidsk attitude i efteråret med singlen Hard Out Here, i hvis musikvideo hun på feministisk vis langede gevaldigt ud efter musikindustriens fremstilling af unge kvinder.

Beyoncé overfusede alle i december med et album, der satte sløjfe på et overdådigt år for popmusikken.

Før hende havde Justin Timberlake nået at udgive to albums med ’The 20/20 Experience I-II’, Robin Thicke monsterhittede med ’Blurred Lines’, og Miley Cyrus skabte overskrifter med ’We Can’t Stop’ og ’Wrecking Ball’ – og med hendes twerkende og tungerækkende provocateur-attitude, der efterlod ’pæn pige’-imaget i ruiner ovenpå albummet ’Bangerz’.

Første navn til smuk-fest er ude
Første navn til smuk-fest er ude

Og så var der de andre kvindelige kollegaer - Britney, Lorde, Katy og Lady Gaga, som også alle udkom med store popbrag.

Heldigvis er der rigeligt med potentielle hitalbums på trapperne i det nye år.

Se et par bud ovenfor.

400.000 danskere kan (næsten) ikke tage fejl
400.000 danskere kan (næsten) ikke tage fejl

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk succesdesigner stod bag noget...
bt.dk
Par krævede erstatning for...
bt.dk
Gus Hansen stævnede Rasmus Nøhr for...
bt.dk
Overraskende forudsigelse: Hamilton...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx