Af - 07/11-15 16:28

9 ting vi lærte på verdens største hipster-festival9 ting vi lærte på verdens største hipster-festival

Iceland Airwaves 2015 har lært os om alt fra ekstremt høje ølpriser over de mest hypede festivalsko til skøre islandske bandnavne. Bliv selv klogere nedenfor.

storybild

Glade koncertgæster til fest med bandet Milkywhale. (Billede: Florian Trykowski)

Metroxpress har sat kursen mod verdens nordligste hovedstad, Reykjavik, hvor festivalen Iceland Airwaves i disse dage sætter byen på den anden ende. Festivalen, som i Rolling Stone Magazine er blevet kaldt verdens mest hippe musikfestival.

Mere end 9.000 publikummer og musikfolk er strømmet til byen, hvor koncerterne fylder gadebilledet døgnet rundt i alt fra små butikker til store spillesteder.

Her er 9 ting, vi indtil videre har lært på festivalen, som først slutter i morgen, søndag:

De vildeste navne
Airwaves leverer morgendagens stjerner, og er man ikke musikkender, kan der være langt mellem bands, man genkender, i det ellers så omfattende musikprogram. Men derfor er det stadig underholdende læsning at slå op i festivaloversigten - den bugner nemlig med vanvittige bandnavne:

- Chili and the Whalekillers
- Hide Your Kirds
- Just Another Snake Cult
- Kane West
- Vaginaboys
- French for Rabbits
- Milkywhale
- Busbin Jieber

Doktoren hitter


A photo posted by chelsea (@chelseawo92) onSelv om der hverken er mudder, campingområder eller gigantiske udendørsområder med fest, er den legendariske festivalsko Dr. Martens åbenbart et 'must have' i Reykjavik. De er OVER alt!

Island vinder på operaen


A photo posted by Sig Vicious (@sigvicious) onHvis musikken ikke lever op til standarden, kan man altid nyde den fuldstændig fantastiske opera, hvor festivalen foregår. Huset hedder Harpa og giver markant baghjul til vores egen brødrister i København. Og så er den ovenikøbet tegnet af et dansk arkitektfirma.

Verdens dyreste øl
Øl og festival går hånd i hånd, men man kan let blive forskrækket, når man bestiller en genstand i baren. En enkelt øl står nemlig til den nette sum af 1.000 kroner - heldigvis den islandske af slagen, som er ret svækket efter finanskrisen. Alt i alt bliver det 'kun' til 50 af de danske.

Musik til folket


A photo posted by CC (@hokieesq) onEn af de imponerende ting ved Airwaves er det omfattende 'off-venue' program, der omdanner hele byen til en boblende musiklegeplads. Enhver butik eller bar med respekt for sig selv har således sat anlæg op i butikken og indbudt til folkefest. Det er faktisk overraskende befriende at feste løs i en sportsbutik, bank eller bibliotek!

Björk er #1
Selvom den islandske sanglærke er ved at være en moden kvinde, som den 21. i denne måned fylder 50, er der rent musikalsk eller personlighedsmæssigt stadig ingen over Björk. Ikke på Island i hvert fald. Björk er synonym med landet, og lige meget hvad hun gør eller siger, trækker det overskrifter. Det stod klart, da hun iført en særpræget maske holdt pressekonference om Islands natur foran et talstærkt pressekorps med spidsede ører og blyanter. Björk skulle have spillet på Airwaves i år, men aflyste tidligere på året.

Maccen er væk


A photo posted by tomwjsimpson (@tomwjsimpson) onNår dag bliver til nat og musikprogrammet efterhånden lakker mod enden, har man brug for lidt næring. Helst i form af en burger. I Danmark vil det oplagte valg være McDonald's - men kæden er simpelthen blevet udkonkurreret på vulkanøen. I stedet er det den mundrette Hamborgarabúlla, der sidder på bøftronen, og de gør de altså særdeles glimrende. Som bonusinfo kan det oplyses, at de endda har åbnet en restaurant i Kødbyen i København.

Sneen falder


A photo posted by @cam_kuzon onHvis man for alt i verden vil undgå den tvivlsomme J-dag, hvor julebryggen bliver sat til salg, er Island det forkerte sted at søge skjul. Også her - 2.100 kilometer væk fra blå nissehuser, skumsne og sød øl - daler sneen i form af Tuborgs julebryg. Og endda lige oven i Airwaves - i sandheden et umage par.

Den smukkeste fest
Skanderborg Festival kalder sig 'Smukfest' og har uomtvisteligt med sin placering i den frodige, danske bøgeskov noget at have det i. Men når det kommer til naturskønne omgivelser må Iceland Airwaves siges at tage prisen. Rundt om Reykjavik tårner Islands rå fjælde op som stolte beskyttere i horisonten og ned til vandet, hvor operaen reflekterer solens stråler i bølgerne, skinner et klart lys, som vidner om, hvor langt mod nord man befinder sig. Den islandske festival kunne - helt uden at lyve - overveje at kalde sig: Niceland Airwaves!


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medina tiltalt for kokainkørsel: Blev...
bt.dk
Se billedet: 'Gift ved første...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx