Af - 30/11-15 18:25; Opdateret: 30/11-15 18:46

Husker du 'Gangnam Style'? Nu er PSY klar med et helt albumHusker du 'Gangnam Style'? Nu er PSY klar med et helt album

Den sydkoreanske sanger PSY, der i 2012 fik hele verden til at danse åndssvag hestedans og slog YouTube-rekorden for flest visninger, er nu tre et halvt år efter endelig klar med et regulært album.

storybild

(Billede: Polfoto)

Oppa Gangnam style det var for meget af det gode, da hele verden i 2012 begyndte at danse som en hest og vrikke til højre venstre. Men sydkoreanske PSY havde fat i den lange ende, og 2,5 milliarder afspilninger senere på Youtube, kan han nu prale med at have den mest sete video på YouTube nogensinde. Hvordan kommer man videre derfra? Det har PSY også spurgt sig selv om mange gange siden.

Ti år med YouTube – se danskernes ’all time favourite’-videoer
Ti år med YouTube – se danskernes ’all time favourite’-videoer

I dag udsender han tre et halvt år efter sit globale gennembrud langt om længe det opfølgende album, hvilket har krævet mange timers tænketid.
”Presset var simpelthen for stort. Det var enormt stressende (at skulle leve op til 'Gangnam Style', red),” fortalte han ifølge The Telegraph mandag på et pressemøde i Seoul.

Musik til sex: Her er de 10 mest populære sange
Musik til sex: Her er de 10 mest populære sange

Han er overbevist om, at han aldrig mere kommer til at overgå 'Gangnam Style'.

- Det vil aldrig gentage sig. Det var for stort.

Før han slog bredt igennem, havde han en solid fanbase i Sydkorea. De gamle fans synes, han mistede sin kant, da han forsøgte sig som stor international popstjerne.
På pressemedet indrømmede PSY, at han måske prøvede lidt for hårdt på at please sit enorme publikum og lover, at det nye album vender tilbage til rødderne.

- Dette album fortsætter min jagt på at skrive sange, der handler om andet end de sædvanlige film-agtige kærlighedsssange. Det tog mig noget tid at få de negative tanker ud af hovedet, nu har jeg det fint med 'bare' at være en almindelig K-pop-artist.

TV: Youtube fylder 10 år, se de mest virale klip
TV: Youtube fylder 10 år, se de mest virale klip

Albummet, der er ude i dag hedder 'Chiljip PSY-Da', indeholder ni nye sange og skal eftersigende være en blanding af dance, hiphop og punk. God fornøjelse.


Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Eksplosion hos bilforhandler: Tre...
bt.dk
Annette Heick: Gør mig den tjeneste...
bt.dk
Psykolog hører tit disse ord fra...
bt.dk
Mand fes på fly: Få øjeblikke efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx