Af Bjørn A. G. Lange - 25/01-16 07:58

MUSIKANMELDELSE: Suede har genfundet melodienMUSIKANMELDELSE: Suede har genfundet melodien

Brett Anderson og co. har ikke været bedre siden 90'ernes britpop-bedrifter.

storybild

Albumcover.

Suede
'Night Thoughts'
Pladeselskab: Warner
4/6 stjerner

90'er-ikonerne Suede, en af britpoppens mest markante bannerførere, har altid haft en særlig plads i danskernes hjerter med talrige besøg gennem årene landet over. Og der skal gå meget galt, hvis ikke den plads bliver yderlige cementeret med briternes nye udspil ’Night Thoughts’.

MUSIKANMELDELSE: Skidt og kanel i Kylies julegodtepose
MUSIKANMELDELSE: Skidt og kanel i Kylies julegodtepose

Albummet fortsætter ud ad den tangent, Brett Anderson og co. har gjort til registreret varemærke: glam-inspireret guitarrock, af den højstemte slags, der hverken er bange for anthems eller det androgyne. Altid med Brett Andersons karakteristiske croon – som i øvrigt sjældent har lydt bedre – i centrum.

’Night Thoughts'-åbneren, den smukke ’When You Are Young’, følges af pladens mest umiddelbare hits: ’Outsiders’ og ’No Tomorrow’. Men det er på albummets ømmere steder, at Suedes sortrandede hymner kulminerer.

MUSIKANMELDELSE: Sex på hjernen
MUSIKANMELDELSE: Sex på hjernen

’I Don’t Know How to Reach You’ og mini-rockoperaen ’The Fur & the Feathers’, som afslutter albummet, er således noget af det bedste, vi har hørt fra Suede i 20 år, siden gruppens velmagtsdage med albummene ’Dog Man Star’ og ’Coming Up’.

MUSIKANMELDELSE: Hovedløs hitjagt
MUSIKANMELDELSE: Hovedløs hitjagt

Indimellem trædes der dog også en smule vande, og eksempelvis virker ’What I’m Trying to Tell You’ underligt malplaceret med sin gumpetunge discorytme. Det ændrer dog ikke ved, at Suede anno 2016 er meget mere end det anakronistiske jamband over egne bedrifter, gruppen fremstod som op gennem 00’erne.

Suede er tværtimod overraskende virile, og publikum til gruppens kommende koncerter i DR Koncerthuset og på Tinderbox kan godt begynde at glæde sig.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx