Af - 01/08-16 16:32; Opdateret: 01/08-16 16:49

Mystik om Gulddreng: Kom gammel ven lige til at afsløre hans identitet?Mystik om Gulddreng: Kom gammel ven lige til at afsløre hans identitet?

Flere Facebook-brugere er ikke i tvivl om, at det er den 21-årige sanger Malte Ebert, der gemmer sig bag hitmageren Gulddreng. Det er endnu ikke bekræftet, men her er tegnene, der peger i den retning.

Medmindre du har brugt hele sommeren med hovedet nede i en Pokemon, er du helt sikkert stødt på musik-fænomenet Gulddreng.

Sangeren, der gemmer sig bag solbriller, champagne-flasker og indvandrer-accent, dukkede i maj op ud af det blå med nummeret 'Model', som hurtigt blev et kæmpe hit, og da han slog Blaks 'Nede Mette' af førstepladsen på Spotify, fejrede han det med at udsende musikbranche-sviner-nummeret 'Se mig nu', der ligeledes strøg til tops.

Godt ti millioner afspilninger på Spotify senere, er Gulddreng pt. sommerens største viral-hit.

Men hvem er Gulddreng?

'What you see is what you get', skrev en kæk medarbejder fra Gulddrengs pladeselskab Universal Music for en uge siden på Twitter.

TAG TESTEN: Er du en af Gulddrengs modeller?
TAG TESTEN: Er du en af Gulddrengs modeller?

Men på Facebook er flere brugere ikke i tvivl om, at det er den 21-årige sanger Malte Ebert, der oprindeligt kommer fra den lille sydjyske by Andkjær, der gemmer sig bag solbrillerne. Et af de stærkeste udsagn kommer fra Malte Eberts værtsfamilie-far William Oltman fra Eberts udvekslingsophold i den amerikanske storby Seattle.

William Oltman linkede den 5. juni i år til Gulddrengs Distortion-video på Facebook og skrev: 'Our Danish exchange student Malte Fynboe Manniche Ebert is performing in Denmark. He's come a long way since singing in our kitchen'.

Da han i 2013 gik på Rosborg Gymnasium i Vejle, udsendte han 18 år gammel med hjælp fra singer/songwriteren Sebastian Lind sin debutsingle 'Rude'.

Sangen handler om at gå sine egne veje, og Malte Ebert udtalte i den forbindelse til Fredericia Dagblad:

- Mange skriver kun sange om kærlighed, følelser og den slags. Sådan arbejder jeg ikke. Jeg skriver med udgangspunkt i mit eget liv, for det er her, jeg finder inspirationen.

I 2015 tilmeldte han sig sammen med gymnasie-kammeraten Frederik Sass Meyer DR's talentkonkurrence Karriekanonen under navnet 'We Don't Care', hvor det blev til lidt spilletid på P3 og P6 Beat, uden at det dog førte til et gennembrud.

I starten af 2016 annoncerede Malte Ebert, at han var igang med at færdiggøre sin debut-ep. Den skulle udkomme i april, og det ville blive mere elektronisk og R&B-inspireret end tidligere. Mere kunne han ikke afsløre.

(Hør Malte Ebert fortælle om sin musik i et interview med Aarhus studenterradio HER)

Se hvilke Mette'r som manden bag 'Nede Mette' er nede med
Se hvilke Mette'r som manden bag 'Nede Mette' er nede med

Og så var det, at han eller nogen - øjensynligt - fik en genial idé.

Malte Eberts manager Christian Skjølstrup har tidligere arbejdet med virale musik-hits som Niklas og Odense Assholes, der spillede på skjulte/opdigtede karakterer til at skabe hype og nysgerrighed hos lytterne.

Mens spor fra Malte Eberts knap så succesfulde karriere under eget navn blev slettet fra internettet, (Facebook-sider, Youtube-videoer og gamle interviews) skabte man en charmerende 'fuckboy' med luksushotellet D'Angleterre som stamsted.

Malte Eberts debut-ep i eget navn udkom aldrig. I stedet fik han øjensynligt et af sommerens største hits med 'Model'.

Metroxpress har uden held forsøgt at få en kommentar fra Malte Ebert om hans succesfulde stilskifte.

Se billeder af Malte Ebert HER.

Hans manager Christian Skjølstrup har ingen kommentarer.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx