Af - 15/10-15 11:52; Opdateret: 15/10-15 12:34

Eksperter vurderer: Hvor stor en verdensstjerne er Mø?Eksperter vurderer: Hvor stor en verdensstjerne er Mø?

Efter mega-succesen med Major Lazor og 'Lean on' er Mø nu tilbage på egen hånd med førstesinglen 'Kamikaze' fra hendes kommende album. Hvor stor en international stjerne er hun lige nu, og hvor stor kan hun blive?

Mø er uden tvivl en af Danmarks mest hypede sangerinde for tiden. Debutalbummet 'No Mythologies To Follow' sendte hende sidste år ud i verden og med Major Lazor-samarbejdet 'Lean On', har hun kunne prale med en topplacering på den globale Spotify-hitliste.

Nu er den 27-årige fynbo så klar med førstesinglen 'Kamikaze' fra sit kommende andet solo-album.

På iTunes i Danmark kravler den langsomt op af hitlisten. Her før middag indtager den en 9. plads, så hun kan stadig nå førstepladsen inden dagen er omme.

Mystisk: Mø aflyser P3 Guld-optræden
Mystisk: Mø aflyser P3 Guld-optræden

Men hvordan er Møs position på musikscenen lige nu? Metroxpress spurgte en dansk, svensk, norsk og amerikansk musikredaktør.

Møs status i Danmark:

Peter Ramsdal, chefredaktør Gaffa Danmark

Hvor stor er Mø internationalt?
- Mø er ikke nogen stor popstjerne på verdensplan, men det er klart, at hendes gæsteoptræden på Major Lazers 'Lean On' har gjort hendes navn kendt. Møs egen karriere og salgstal er dog en helt anden sag. Her er der stadig tale om at være et stort navn i undergrunden.

Hvor stort er Møs potentiale?
- Mø har potentiale til at blive endnu større, ikke mindst fordi hun har talent for at arbejde sammen med de rigtige folk, hvilket også hendes samarbejde med Major Lazer vidner om. På den måde har hun samme talent som Madonna, som også altid har allieret sig med verdensklasse-producere, som har kunnet styre hendes lyd og karriere i den rigtige retning.

Hvor stor er Mø i Danmark?
- Målt på salgstal er Mø ikke i nærheden af Medina eller specielt Rasmus Seebach. Mø har dog den fordel, at hun har et publikum både blandt hipstere og elskere af popmusik.

Møs status i Sverige:

Johan Lothsson, chefredaktør Gaffa Sverige

Hvor stor er Mø i Sverige?
- Mø er ikke nogen stor stjerne i Sverige, hvor hun står i skyggen af navne som Robyn, Tove Lo og Zara Larsson. Sverige har så mange hjemlige popartister, der er kendt ude i verden som 'scandipop'.

Hvort er hendes potentiale?
- På verdensplan har hun et stort potentiale, da hun virker til at have det rette drive og talent. Det at hun selv skriver sin musik er en kæmpe fordel som gør, at hun kan på den lange bane kan have fuld kontrol over sin karriere.

Møs status i Norge:

Tord Litleskare, chefredaktør Gaffa Norge

Hvor stor er Mø i Norge?
- Det er lidt svært at svare på. 'Lean On' har været et kæmpe hit i Norge og da hun var på forsiden af Gaffa Norge da hun udsendte sit debutalbum.

Hvor stort er hendes potentiale?
- Det kommer an på, hvordan hendes næste album bliver modtaget. Hun har helt sikkert et stort potentiale, da hun efter min mening er en original sanger og sangskriver.

Producer afslører: Mø skulle slet ikke have været med på 'Lean On'
Producer afslører: Mø skulle slet ikke have været med på 'Lean On'

Møs status i USA:

Mike Wass, L.A.-redaktør Idolator.com

Hvor stor en stjerne er Mø lige nu?
- Indtil videre er Mø bedst kendt for sit samarbejde med Iggy Azalea og Major Lazor. Den brede befolkning kender måske ikke hendes navn - bare det at udtale det er svært - men de kender helt sikkert 'Beg For It' og 'Lean On'. Men hun har været en indie-darling, siden hun udsendte sit debutalbum, og hipsterne elsker hende for samarbejdet med Diplo.

Hvor stort er Møs potentiale?
- Det kommer an på, hvilken retning hun vælger at gå i. Hvis hun udsender endnu en radiovenlig single som 'Lean On', kan jeg sagtens se hende blive ligeså stor som sin skandinaviske kollega Tove Lo. Hvis hun holder fast i den mere kantede lyd fra debutalbummet, forbliver hun nok et undergrunds kultnavn.”


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kickstart foråret med sund mad: Lene...
bt.dk
Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
Landsholdsspiller vil ikke stoppe med...
bt.dk
Ekspert: Det kan kokain-anklagen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx