Af Kristian Dam Nygaard - 26/08-17 17:41

Volbeat erklærer krig: Nej, de er ikke velkomne i Parken!Volbeat erklærer krig: Nej, de er ikke velkomne i Parken!

Volbeat har erklæret krig imod Ekstra Bladets notorisk kritiske musikanmelder Thomas Treo.

storybild

(Billede: HERBERT P. OCZERET)

Når Michael Poulsen og co. lørdag aften spiller deres store koncert i Parken i København foran 48.000 mennesker, har de nægtet Ekstra Bladets - og metal-mediet Devilution - adgang til Parkens pressepladser.

Ekstra Bladet skrev fredag eftermiddag, at deres akkrediteringsforespørgsel var blevet afvist. Hvorfor, har været svært at få opklaret.

Koncertarrangøren Live Nation henviser til Volbeats danske pladeselskab Universal Music. Universal Music henviser til bandets manager. Og her strander en forklaring på afvisningen.

Ekstra Bladets anmelder Thomas Treo anmeldte forleden Volbeat, da de spillede i Hamborg, hvor han gav koncerten to stjerner.

Under overskriften 'Pinagtige Volbeat: Fiasko før Parken' skrev han blandt andet:

»Volbeat spillede tomgangspræget og uden den gnist og nerve, der er nødvendig, hvis deres banale boogie skal have nogen som helst effekt« og »Volbeat har solgt ud, og du kan stadig nå at sælge din billet til Parken.«

Ekstra Bladets chefredaktør Karen Bro skriver lørdag i avisens leder, at Volbeat simpelthen ikke tåler kritik:

»Det lugter af en flok primadonnaer, der efter et lidt for langt ophold i Trumps USA har glemt, at vi har en fri presse og en fri debat.«

Karen Bro mener ikke, at Ekstra Bladet klynker over den manglende akkreditering, og at de sagtens kan købe en billet, men at det handler om principper:

»At en magtfuld spiller i både dansk og international rock vælger at give den mest kritiske del af pressen ringere arbejdsvilkår, er ikke i orden i en fri verden.«

Udgiveren af det andet bandlyste medie Jakob Dinesen fra metalmediet Devilution udtalte fredag til Ekstra Bladet:

»Det her er Poulsen, der skriger 'fake news' efter Devilution og Ekstra Bladet, ligesom Trump gjorde under et pressemøde i starten af januar. Det er samme princip om at styre mediestrømmen.«

Siden har flere taget debatten op på de sociale medier.

TV-vært Anders Breinholt er tydeligvis ikke Thomas Treo-fan og skrev blandt andet, at Thomas Treo jo bare kan købe en billet:


Booking- og managementbureauet 3rd Tsunami Agency, der arbejder sammen med Volbeat, skrev på Twitter, at man ikke skal lefle for pressen. De tilføjer dog i et andet tweet, at de heller ikke har stået for akkrediteringerne - så hvem der helt konkret har afvist Ekstra Bladet og Devilution er stadig et stort mysterium.


Der er stadig få billetter til salg til koncerten.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx