Af - 29/01-14 21:00

L.O.C. kører i tomgang på nyt albumL.O.C. kører i tomgang på nyt album

ANMELDELSE: Søvndyssende ekstravagance fra L.O.C.

storybild

Med sine seneste album, skabt i et kreativt forretningssamarbejde med TDC, har L.O.C. manifesteret sig som Danmarks svar på Jay-Z i forlængelse af dennes mantra ’I'm not a businessman, I'm a business, man’.

Og er man i tvivl om, hvor stor han er herhjemme, kan man kaste et blik på 2013-opgørelsen over de mest populære drengenavne, hvor Liam indtager en 6. plads med 497 nye O’Connor-kloner sidste år.

L.O.C.: Vi fokuserer for meget på det negative
L.O.C.: Vi fokuserer for meget på det negative

Desværre har L.O.C. også en anden ting til fælles med sin amerikanske kollega: Han virker til at være inde i en ufrugtbar fase, hvor tomgangen runger højere og højere.

Tendensen var allerede tydelig på ’Prestige, Paranoia, Persona Vol. 2’ (der ligesom ’Vol. 1’ udkom i 2012), hvor hovedpersonen lød underligt uengageret og hyppede videre i samme libertinerspor, han i snart en del år har dyrket.

Derfor flyttede L.O.C. til Bangkok
Derfor flyttede L.O.C. til Bangkok

’Sakrilegium’ er dyster, dekadent og grov i munden, som man er vant til fra den kant, om end der musikalsk er blevet skruet op for trommerne og elguitaren, hvilket frem for at være et tiltrængt og råt spark i nosserne primært tilføjer et buldrende monotomt ekstra lag til produktionen.

Det er ca. ligeså spændende som for 117. gang at høre om L.O.C.’s syndigt smaskende fascination af jetsetlivets udsvævende ekstravagance og moralske endevending af sit eget luder/madonna-kompleks.

Autotune-L.O.C. vinder over TDC-L.O.C.
Autotune-L.O.C. vinder over TDC-L.O.C.

Er man die-hard fan, kan man muligvis leve med automatpiloten, men personligt krydser jeg fingre for, at den kontante sandpapirstemme snart finder et nyt smøremiddel og genfinder den kreative gnist, der tidligere har givet os flere danske hiphop-hovedværker. Kom nu.

Karakter: 2/7 stjerner

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lagde du mærke til det?...
bt.dk
Rikke-Fillipa udlejede sin bil: Nu er...
bt.dk
Drama i retten: Peter Madsen forlod...
bt.dk
Far til 14-årig pige i koma: 'Gid det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx