Af Rasmus Junge - 04/01-16 08:08

Guns N’ Roses gendannes – hot eller not?Guns N’ Roses gendannes – hot eller not?

Alt tyder på, at Axl Rose og Slash står på scenen sammen for første gang i to årtier til sommer.

Bildstrecke im Grossformat »

2016 var knap nok kommet i gang, før Billboard og Consequence Of Sound via anonyme kilder kunne afsløre, at Guns N’ Roses til sommer skal optræde på den store amerikanske musikfestival Coachella.

Den excentriske forsanger Axl Rose har ganske vist turneret med bandnavnet i årevis, men i en skrabet udgave uden flere af de originale medlemmer. Ikke mindst guitarikonet Slash, der sidst stod på scenen med gruppen i 1993, har været savnet hos gruppens fans.

TV: Derfor brød Adele grædende sammen på scenen i New York
TV: Derfor brød Adele grædende sammen på scenen i New York

Foreløbig er intet officielt bekræftet, men Axl Rose har teaset omverdenen med et tweet den 1. januar, der lyder:
- Det eneste, jeg kan ”bekræfte”, er min kærlighed til Taco Bell (fastfood-kæde, red.).

Men Independent kan dog afsløre, at han senere på ugen besøger talkshow-værten Jimmy Kimmel, hvor sommerens koncert – og måske flere – forventes at blive bekræftet.

Det store spørgsmål er, hvad man skal forvente sig af en gendannelse. Axl Rose har ikke just imponeret i de mellemliggende år, og både da han gæstede Roskilde Festival 2006 og Gigantium i Aalborg i 2010, var de fleste anmeldere ikke imponerede.

Konklusionen var, at Roses excentriske personlighed fyldte for meget på den ufede måde, og at backing-musikerne ikke holdt niveau.

Omvendt kom en stor del af Guns N’ Roses’ pondus i deres storhedstid i slut-80’erne og start-90’erne, hvor de solgte mere end 100 millioner album, fra gnisterne mellem de to musikalske masterminds Axl Rose og Slash, hvilket taler for, at Guns N’ Rose i original besætning i højere grad kan levere varen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx