Af - 03/08-14 18:58

Amerikanske hiphop-legender imponeret over dansk festivalAmerikanske hiphop-legender imponeret over dansk festival

Føler du dig bare den mindste smule 'hiphop', burde du have været til Vanguard Festival i weekenden, hvor legender og wannabes festede side om side, så selv de amerikanske stjerner bukkede af benovelse.

storybild

The Roots lukkede lørdag aften årets Vanguard Festival. (Billede: DRESLING JENS)

Ser vi bort fra kokain-rockstjernen Pete Dohertys aflysning i sidste øjeblik, (og det skrigende fravær af en pandekagebod!) gik københavner-festivalen Vanguard i Søndermarken hen og blev en hed solstråle-historie.

Video: Snoop Dogg på druk med Gangnam Style-stjerne
Video: Snoop Dogg på druk med Gangnam Style-stjerne

Særligt hiphop-publikummet blev lørdag forkælet med energiske optrædener af levende legender som Method Man & Redmand, Mos Def og The Roots, og danske hiphop-hoveder som Per Vers, Wafande og Yepha blev da også spottet iklædt store smil blandt publikum.

- Det var helt fantastisk. For hiphoppere var det jo nærmest juleaften og fødselsdag på en gang, fortæller hiphop-ekspert og Vanguard-konferencier Peter Trier Aagaard, som også oplevede, at de amerikanske rappere var imponeret over den unge danske festival.

- De har ikke rigtigt noget tilsvarende i USA, så de var glade for at kunne komme her til København og møde hinanden. De så virkelig ud til at hygge sig, og det var for eksempel ret sjovt at se nogle af dem fra The Roots spille fodbold med nogle drenge backstage.

Danmarks mest kommanderende rapper: Ro på!
Danmarks mest kommanderende rapper: Ro på!

Han fremhæver Vanguards profil. At man i stedet for at booke nye, fremadstormende stjerner holder sig til oldschool klasse.

- Jeg så en ung Chicago-rapper på Roskilde. Han kunne nærmest ikke rappe live. På Vanguard får du de gamle helte, som ved hvordan, man trykker den helt sindssygt af live.

Anmeldelse: Beyoncés chok-album oser af klasse
Anmeldelse: Beyoncés chok-album oser af klasse

Små 8000 danske hiphop-fans fik altså stillet sulten lørdag eftermiddag i Søndermarken. Ifølge Peter Trier Aagaard er der herudover masser at glæde sig til som hiphop-fan resten af året.

- Kulturen har det jo fantastisk for tiden. Man skal glæde sig til MC's Fight Night-finalen, der i år afholdes i DR's koncertsal. Så er der DM i mix på Train i Aarhus, og så kommer Suspekt jo snart med et nyt album. Det kunne ikke være meget bedre.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Flere nye tilfælde af frygtet sygdom...
bt.dk
Bror til fransk politihelt: Han...
bt.dk
Sanne Salomonsen: Derfor bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx