Af - 17/03-14 16:40

Udkrængende synthpop med forløsende omkvædUdkrængende synthpop med forløsende omkvæd

Sky Ferreira er aktuel med sin nye plade 'Night Time, My Time'. Se hvad anmelderen synes om det.

storybild

(Billede: Pressefoto)

21-årige Sky Tonia Ferreira har allerede en omtumlet karriere bag sig:

Hun skrev i 2009 kontrakt med Parlophone, der dog senere droppede hende, hun er slyngveninder med Miley Cyrus, som hun har turneret med, og så blev hun sidste år arresteret med kæresten Zachary Cole Smith fra indierock-bandet DIIV med ecstacy og heroin i lommerne.

Nik & Jay er tilbage på dansk for fuld smadder
Nik & Jay er tilbage på dansk for fuld smadder

Rent musikalsk er hun også lidt af en håndfuld, og hendes debutalbum, ’Night Time, My Time’, er på mange måder en paradoksal udgivelse.

Udgivet på verdens største pladeselskab, Universal, og placeret i afdelingen for pop fremført af ung talentfuld kvinde, men med så mange strittende modhager og indbyggede fuckfingre til højre og venstre at hitlisteplaceringerne virker langt væk.

Seebach: 400.000 danskere kan (næsten) ikke tage fejl
Seebach: 400.000 danskere kan (næsten) ikke tage fejl

Helt grundlæggende spiller Sky Ferreira synthpop, men spæder det gerne op med ruskende guitarriff, der spiller potent op imod hendes sønderrivende vokal, der på trodsig, men medrivende vis udspyer albummets blottede tekster om frustration, isolation og selvlede.

’Night Time, My Time’ er således hård kost for utrænede (pop)ører, men kernen af albummet er overbevisende sangskrivning, hvor de forløsende og vanedannende omkvæd altid er inden for rækkevidde.

Bare lyt til knaldperler som ’Boys’ og ’Nobody Asked Me (If I Was Okay)’ eller den paradesænkende ballade ’I Blame Myself’.

Den million kunne L.O.C. godt have brugt bedre
Den million kunne L.O.C. godt have brugt bedre

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx