Af - 25/06-16 09:19

Til Copenhell crowdsurfer publikum - i affaldscontainereTil Copenhell crowdsurfer publikum - i affaldscontainere

Den københavnske metalfestival Copenhell startede torsdag med et brag. Især rocklegenden Alice Cooper gav et vildt show, hvor der pludselig 'flød 'en affaldscontainer rundt ude blandt publikum.

Bildstrecke im Grossformat »

På store mainstream-begivenheder som for eksempel Roskilde Festival er det ikke tilladt at crowdsurfe - ligge flat på maven eller ryggen og blive båret rundt på toppen af publikums hænder.

På den københavnske metalfestival Copenhell, som startede torsdag, er det en anden snak.

QUIZ: Copenhell-band eller Ikea-møbel?
QUIZ: Copenhell-band eller Ikea-møbel?

Her er crowdsurfing og moshing, hvor man danser vildt rundt og skubber ind i hinanden, nærmest et must.

Under hver eneste koncert hjælper folk velvilligt hinanden op, så de kan få en tur på publikumsbølgen. Alice Cooper-koncerten torsdag aften var ingen undtagelse, og her fik utallige metal-fans en gratis flyvetur, imens "The Godfather of Shock Rock", som Cooper kaldes, gav et hæsblæsende og teatralsk liveshow med blandt andet halshugninger, kårdefægtning og slåskampe.

Dog var der især én mand blandt publikum, som fik sig en særlig oplevelse og noget anderledes flyvetur under koncerten. Ud af det blå dukkede en affaldscontainer op af menneskehavet, og i den sad en glad metal-entusiast med en øl i hånden og tog med ét crowdsurfing til et nyt niveau.

Nyt tilbud til festivalgæster: Bliv begravet levende
Nyt tilbud til festivalgæster: Bliv begravet levende

Over for metroxpress fortæller Jeppe Nissen, talsmand for Copenhell, at man generelt ikke har noget imod, at folk crowdsurfer. Dog er der grænser for, hvor vildt det må blive:

- Crowdsurfing er rent faktisk tilladt på Copenhell, vist nok som den eneste festival, men hvor fristende det end måtte være at blive kastet rundt i en skraldespand, må vi klart trække en grænse her, siger Jeppe Nissen og understreger, at crowdsurfing kun må ske under hensyn til det øvrige publikum, og at remedier som for eksempel en affaldscontainer ikke er tilladt.

Samtidig lægger Jeppe Nissen vægt på, at stemningen i pitten til Copenhells koncerter altid er venlig og kærlig, selvom det kan gå temmelig hårdt for sig rent fysisk.

- Men det ved vores publikum godt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx