Af - 12/11-15 22:37

Raske Penge: Derfor gik der så mange år før jeg begyndte at lave musikRaske Penge: Derfor gik der så mange år før jeg begyndte at lave musik

Raske Penge skulle runde de 38 år, før han var klar til at udsende sit debutalbum. Her fortæller den platinsælgende dancehall-rapper, hvordan et møde med TopGunn nytårsaften i 2009 ændrede hans liv.

Bildstrecke im Grossformat »

Før Raske Penge for et par år siden slog igennem med 'Faxe Kondi', havde han taget et af musikbranchens længste tilløb til en karriere, så han først nu i en alder af 38 er klar til at udsende sit debutalbum.

- Jeg har virkelig slået mig selv i hovedet mange gange. Alle omkring mig lavede jo musik, så jeg kunne ikke forstå, hvorfor jeg ikke kunne finde ud af at komme i gang, fortæller Raske Penge, som op gennem 90'erne og 00'erne hele tiden udskød at komme i gang, til trods for at han som radiovært på P3 med sidejob som dj hele tiden var omringet af musikere.

RubA’Dub tjekker ud efter 12 år
RubA’Dub tjekker ud efter 12 år

Han manglede en ligesindet samarbejdspartner, der passede til hans tempo, og ham fandt han endelig nytårsaften 2009.

- Jeg havde dj'et på Dronning Louises bro og var så taget videre til fest på Bolchefabrikken. Her stod nogle rappere og freestylede. Der var en fyr med en fed energi, som spurgte, om jeg ikke ville hænge ud i hans studie. Det viste sig at være TopGunn, som på det tidspunkt hang ud med Klumben, og deres afslappede tilgang til tingene passede mig perfekt.

Klumben og Raske Penge på Orange scene: Nu vil vi til udlandet
Klumben og Raske Penge på Orange scene: Nu vil vi til udlandet

Resten er historie. Trioen blev folkeeje, og Raske Penge ser det som en fordel, at han var godt op i 30'erne, før han blev 'en popstjerne'.

- Jeg har jo kendt så mange, der har været igennem alt det der, så jeg har været relativt afslappet omkring det at blive kendt. Det har egentlig bare været sjovt.

Med udsendelsen af albummet 'Indtil nu' sætter Raske Penge på en måde et punktum for sine fire første år, som udgivende rapper. Han ved ikke, hvad fremtiden helt præcis vil bringe, men han ser ingen grund til at stoppe nu, hvor han endelig har fået hul på bylden.

Raske Penge: Skægget er vigtigere end 'Faxe Kondi'
Raske Penge: Skægget er vigtigere end 'Faxe Kondi'

Fornyligt var Raske Penge og Klumben på en lille turné i Brasilien. Måske fremtiden byder på internationale jobs?

- Vi spillede fem koncerter i Sao Paulo og en i Rio. Vi blev booket af en dansk mand, som delvist bor i Brasilien, og som arbejder sammen med forskellige spillesteder. Det var en fantastisk oplevelse. Vi sang på dansk, som vi plejer, men eftersom brasilianerne ikke er så gode til engelsk, er de i forvejen vant til at høre musik, de ikke forstår. Vores booker taler portugisisk, så mellem hvert nummer fortalte han, hvad vores sange handlede om. Det fungerede rigtig fint, og det får da en til at tænke på, at man på den måde kan optræde alle steder i verden. Det kræver bare de rigtige kontakter.

Endelig! Propert tourné liv!!

A photo posted by raskepenge (@raskepenge) on


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Mads Langers skade forværret: 'Jeg...
bt.dk
Brand i lejlighed: Person var død, da...
bt.dk
John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx