Af - 24/06-16 08:25

Dansk popstjerne kaldes den nye Thomas Helmig: 'Han er jo mega sej'Dansk popstjerne kaldes den nye Thomas Helmig: 'Han er jo mega sej'

Den 26-årige sanger fik sidste år en fremragende start på solokarrieren med blandt andet hjælp fra Citybois og Thomas Helmig. Fredag er han klar med næste udspil på vej mod pop-toppen.

Bildstrecke im Grossformat »

Efter at begået sig som rapper i det aarhusianske kollektiv Flødeklinikken gik 26-årige Thøger Dixgaard sidste år solo med radiohits som ’Former’ og ’Blød indeni’, der straks fik anmelderne til at kalde ham for ’den nye Thomas Helmig’ med hans nyfortolkninger af stemningsfuld, dansk R&B.

Citybois afslører: Det her musik hører vi selv
Citybois afslører: Det her musik hører vi selv

Thøger Dixgaard kalder sit soloprojekt langt mere personligt, og han er kun beæret over at blive sammenlignet med gode gamle Helmig.

- Han er jo mega sej. Jeg optrådte jo sammen med ham til P3 Guld sidste år, og han var ligeså legendarisk at møde personligt.

Citybois fik med deres fortolkning af ’Former’ i ’X Factor’ sendt Thøger Dixgaards navn ud til hr. og fru Danmark, men det er ’Blød indeni’, som han føler har rørt publikum allermest.

- Jeg er flere gange blevet spurgt, om jeg ville komme ud og spille til folks bryllupper, hvilket jeg har sagt ja til. Det er en stor ære at blive lukket ind i så privat et sted, og det er dejligt, at musikken betyder så meget for folk.

Så meget donerer D-A-D til flygtningene: - Det manglede da bare
Så meget donerer D-A-D til flygtningene: - Det manglede da bare

I foråret tog Thøger Dixgaard ud på sin første store Danmarksturné. Her følte han for alvor, at hans musik er nået bredt ud.

- Det har selvfølgelig været mange fede oplevelser som for eksempel P3 Guld, men når man til daglig arbejder i et studie, er det vildt at komme ud og spille for eksempel i Kalundborg, hvor man ikke kender nogen, og så er der bare fyldt med mennesker. Det har jeg optur over hver weekend på sådan en turné.

Thøger Dixgaard er fredag klar med singlen ’Hvad skal du nå’, som følges op med en EP i sensommeren.


Thøger forklarer: Forskellen på mig og Karl William er...

- Det er nok knæene. Karl Williams er lidt tyndere i bunden, haha.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx