Af - 24/05-17 22:57

ANMELDELSE: Nik & Jay er stadig de størsteANMELDELSE: Nik & Jay er stadig de største

Lige ved og næsten en perfekt aften med Nik & Jay i Royal Arena.

storybild

Nick & Jay på scenen i Royal Arena 24. maj 2017. (Foto: Torben Christensen/Scanpix 2017) (Billede: Torben Christensen)

Lyden af et rumskib der letter, to velkendte silhuetter i døråbningen, og Nik og Jay der træder frem i deres ’white crystal palace’ til 15.000 taknemmelige mennesker.

Gåsehud, larger than life, det bliver ikke større, så skal vi ikke bare få givet Nik og Jay det ridderkors?

Efter sidste sommers ’comeback’ med powersinglerne ’Frels mig’ og ’Magisk’, har Nik og Jay i år slået det helt store brød op og valgt at afslutte deres forårsturné i den nye majestætiske Royal Arena i deres egen pop-snobbede københavner hovedstad.

Og de kunne bære det hele vejen, som de synger på deres aktuelle hit.

Som årtusindeskiftets svar på Kim Larsen har de posen fuld af evergreens, og ligegyldig om de spiller gamle albumtracks, som ’Det vi gør’ eller nye basstunge bangers som ’Skytsengel’, er publikum på og synger med på hver en episk strofe.

Starten føltes en smule shaky. Selv Nik og Jay skal fintune maskineriet til en kæmpe indendørs arena, men efter et par indledende technoiserede Morten Breum-numre, stod de knivskarpt i spotlyset på ’Du gør mig høj’ og nyklassikeren ’Novembervej’, hvor der selvfølgelig ikke blev sparet på mobil-lys hele salen rundt.

Nik & Jay før karrierens største udfordring: 'Tror jeg tager et skateboard med'
Nik & Jay før karrierens største udfordring: 'Tror jeg tager et skateboard med'

”Det er en stor aften for rap. I er heldige at være med til det her episke shit,” gjaldede Nik med sædvanlig drenget charme.

Som en Liam Gallagher med hænderne bag ryggen og bøllehatten langt ned i øjnene ,sprang han frem og tilbage på scenen med stabile Jay ved siden af til at holde fokus.

Lydbilledet var desværre alt for ofte rodet. Nik og Jay er Danmarksmestre i ikoniske linjer, der skriger på at blive sunget med på, men ’ de druknede igen og igen i distortion og rumklang, så magien udeblev ved ellers oplagte øjeblikke, som da den velkendte fjeder fik publikum til at gå bananas til ’Boing’.

Valdemar fra 'Drengene på kanten' i grotesk Nik & Jay 'Tættere på himlen'-parodi
Valdemar fra 'Drengene på kanten' i grotesk Nik & Jay 'Tættere på himlen'-parodi

Nik kan stadig lægge en sal ned i bar mave, og Jay måtte nærmest knibe en tåre, da han et kort øjeblik stod alene i menneskehavet og krængede sin sjæl ud med et digt om næstekærlighed og moder jord.

Koncerten i Royal Arena var forinden blevet hypet som Nik og Jays største til dato, og havde man sat forhåbningerne op til overraskelesmomenter og eksklusive gæsteoptrædender, blev man skuffet. Særligt glimrede L.O.C. ved sit fravær, da remixet af ’Lækker’ blev fyret ud over rampen.

Men det var en stor Nik & Jay-aften, og da både ’Hot’ og til sidst ’En dag tilbage’ spillede scenetæppet ned foran de to nationalmaskotter, kan man kun glæde sig til næste gang, hvor de forhåbentlig har fået finindstillet stadion-maskineriet, så de kan servere den legendariske koncert de er født til.

4 ud af 6 stjerner

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tophemmeligt møde i København: Her er...
bt.dk
Lagde du også mærke til det? Vejret i...
bt.dk
Dansk dagligvarekæde sælger nu...
bt.dk
Prince-læge indgår forlig i sag om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx