Af - 17/05-15 09:05

9.-klasses-elev er Danmarks nye reggae-stjerne: - Det er stressende men sjovt9.-klasses-elev er Danmarks nye reggae-stjerne: - Det er stressende men sjovt

INTERVIEW: Danmarks nye reggae-prinsesse er 16 år, fra Amager, og så udgiver hun mandag sit debutalbum midt i 9.klasses-eksamensræset. Hun er småstresset, men også i den syvende himmel, for hun kan ikke forestille sig at lave andet.

Lær Cisilia en lille smule bedre at kende. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Sammenligningen med Natasja ligger lige til højrebenet. Ikke siden hun på tragisk vis omkom i en bilulykke på Jamaica i 2007, har Danmark i unge Cisilia haft en så stærk, fremtrædende kvindelig reggae-stemme.

Distortion klar med fire nye navne
Distortion klar med fire nye navne

Først udsendte hun sidste år singlen 'Ring den alarm', siden blev det til Spotify-hittet 'Vi to datid nu', og i dag er den 16-årige Amager-pige så klar med debutalbummet 'Unge øjne' produceret af Nik & Jay-crewet Nexus Music.

- Jeg har sunget med min mor, siden jeg var helt lille. I nogle år havde jeg et reggaeband, og så en dag fik min manager mig til audition hos Nexus, fortæller Cisilia, der i disse dage samtidig er ved at færdiggøre sin 9.-klasse.

- Det er selvfølgelig stressende, for der er meget pres på, men det er også sjovt, for det er det her, jeg altid har drømt om.

Hun kalder sine fans 'IsMyLovas' (taget efter Cisilias efternavn, der udspringer af en marrokansk/makedonisk familie) og hun er begyndt at opleve den første idoldyrkelse.

- Jeg bliver genkendt på gaden, og der var en dag et par piger, der gik rundt i Netto og sang min sang. Da de fik øje på mig, blev de helt vildt generte og løb hen til deres mor. Bagefter kom de hen og spurgte efter en autograf. Det var rigtig sødt.

Cisilia kunne som så mange af sine jævnaldrende have valgt 'X Factor'-vejen, men den sprang hun over.

- Jeg har fulgt med i det, men kunne aldrig finde på at stille op. Jeg vil hellere gå min egen vej. Hvis bare man arbejder hårdt og tror på, det så skal det nok lykkedes, smiler hun.

Cisilia om:

Fejl på Wikipedia
- Der står, at jeg har gået på Fårevejle efterskole. Det har jeg aldrig, så den der har skrevet det på må have forvekslet mig med en anden.

Zulu Awards-optræden
- Det var mit første store show, og det var mega fedt. Jeg koncentrerede mig helt vildt om min optræden, som jeg syntes gik fint. Og bagefter fik jeg hilst på Burhan G, Medina og Kesi. Det er lidt underligt, at det er ens kollegaer nu.

Cisilia-fletningen
- Det er jo lidt et kostume, jeg tager på. Min mor er frisør, så vi prøvede en masse forskellige frisurer af, og så en dag mødte jeg op i studiet med den her rasta-fletning, og så var alle bare enige om at der var den.

Første gang jeg hørte mig selv i radioen
- Jeg sad i bilen sammen med min moster og hørte P3. Så spillede de 'Ring den alarm', og det var bare vildt. Det var mærkeligt og sjovt på en gang. Da jeg fik en pladekontrakt, holdt min familie og venner også en stor surprise-fest for mig, hvor min mor havde bildt mig ind, at vi skulle til karneval. Jeg hoppede på den, selvom der først var en uge til det rigtige karneval.

LÆS OGSÅ: Amerikanske hiphop-legender imponeret over dansk festival

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kim Walls mor fokuserer på...
bt.dk
'Diverse mænd har skrevet til mig, at...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Kim Walls danske kæreste: Hun var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx