Af - 22/09-14 14:04

Diskret crooner-charmeDiskret crooner-charme

Rasmus Junge giver 4 stjerner til Leonard Cohens nye album 'Popular Problems'

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

Der er groft sagt to lejre, når snakken falder på Leonard Cohen-fans: Enten elsker mand hans klassiske, stilskabende singer/songwriter-plader fra 60’erne og 70’erne og står af på hans synthesizer-fetich fra 1988’s ’I’m Your Man’ og frem – eller også godtager man pragmatisk de seneste to årtiers mere muzakagtige lyd som en del af den samlede pakke.

Her er playlisten der får dig til at præstere bedst
Her er playlisten der får dig til at præstere bedst

Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg mest kan identificere mig med den første gruppe, og bortset fra den melodisk stærke ’Ten New Songs’ fra 2001 har canadierens seneste album ikke stimuleret meget andet end min gabemuskel (titlen på hans seneste album fra 2012, ’Old Ideas’, indkapslede ufrivilligt problemet meget godt), trods et altid højt tekstniveau. Det er jo musik, ikke en lyrikoplæsning.

Her ligger verdens hyggeligste musik-festival
Her ligger verdens hyggeligste musik-festival

Den gode nyhed på Cohens 13. album, ’Popular Problems’, er, at synthesizeren får en velfortjent pause til fordel for et mere organisk lydbillede, hvor de ni nye numre farves af afdæmpede orgel-, bas- og klaverakkorder og diskret prikkende percussion, mens yngre korsangerinder som sædvanligt agerer støttegruppe for hovedpersonens aldersprægede, men faktisk temmeligt sprøde vokal.

Her går gal flagermus til angreb på guitarist
Her går gal flagermus til angreb på guitarist

Den simple håndspillede opskrift gør godt på den fløjlsbløde albumforløber ’Almost Like the Blues’, ’Did I Ever Love You’ med et herligt country-stampende omkvæd og den jazzede hymne ’Born in Chains’. Og selv om eksempelvis åbneren ’Slow’ og ’Nevermind’s melodimateriale er stakåndet som en olding, puster ’Popular Problems’ overordnet frisk luft ind i et ellers lidt hengemt og iltfattigt musikmausoleum.

Leonard Cohen ’Popular Problems
Pladeselskab: Sony
4/6 stjerner

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Liverpool-fans kan ånde lettet op:...
bt.dk
Fire bandefolk dømt - afpressede...
bt.dk
Maleri af kronprins Frederik deler...
bt.dk
Mads Mikkelsen savner Danmark: Derfor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx