Af Rasmus Junge - 14/09-15 07:52; Opdateret: 14/09-15 12:00

MUSIKANMELDELSE: Prinsen af hyggejamMUSIKANMELDELSE: Prinsen af hyggejam

Prince ryster posen med sit nyeste album.

storybild

(Billede: Polfoto)

Prince ’HITNRUN Phase One’
Pladeselskab: NPG/Warner
3/6 stjerner


Da Prince for et år siden udsendte albummene ’Art Official Age’ og ’PlectrumElectrum’ i ét hug, skrev jeg her i avisen, at den amerikanske legendens take på den funkrock og -pop, han selv har været med til at definere, ikke havde udviklet sig de sidste 20 år. Det er nok tvivlsomt, om han har lyttet, men ikke desto mindre ryster han posen lidt på sit nye album med den som sædvanligt kringlede titel, ’HITNRUN Phase One’.

MUSIKANMELDELSE: Black Keys-sanger glimrer i soulet sideprojekt
MUSIKANMELDELSE: Black Keys-sanger glimrer i soulet sideprojekt

Således bliver de sædvanlige kække guitarlicks, dryhumpende basrundgange og hovedpersonens knækkende falset på ’SHUT THIS DOWN’, ’AIN’T ABOUT TO STOP’ og ’MR. NELSON’ blandet op med mere rendyrket elektroniske virkemidler, hvilket skaber et mere potent pumpende udtryk, der dog også rummer en god sjat monotoni, simpelthen fordi sangskrivningen ikke er spændende nok. Og det er desværre et gennemgående træk ved albummet – ligesom de seneste års Prince-album.

MUSIKANMELDELSE: Popkanonen Shaka Loveless løber tør for krudt
MUSIKANMELDELSE: Popkanonen Shaka Loveless løber tør for krudt

Det er selvklart meget forlangt, at Prince hver gang skal hive kaniner op af hatten på niveau med sit mægtige bagkatalog, men når højdepunktet – udover den altid knivskarpe eksekvering af Prince og hans studiemusikere – er den indsmigrende, men ikke just banebrydende electrofunk-flirt ’1000 X’S & O’S’, føles lytteoplevelsen lidt underfrankeret.

MUSIKANMELDELSE: ’Miley Cyrus & Her Dead Petz’ fucker med din hjerne
MUSIKANMELDELSE: ’Miley Cyrus & Her Dead Petz’ fucker med din hjerne

Dybest set kommer det ned til en forventningsafstemning, om man kan leve med, at en af den moderne popmusiks største fornyere de sidste 40 år nu til dags vægter hyggejam i studiet over fokuseret sangskrivning. Personligt kunne jeg godt ønske mig mere af det sidste.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx