Af Bjørn Lange - 23/08-16 10:36

MUSIKANMELDELSE: Frank Ocean er ventetiden værdMUSIKANMELDELSE: Frank Ocean er ventetiden værd

Moderne r'n'b's enfant terrible udfordrer genren på stærkt comeback-album.

Bildstrecke im Grossformat »

Det har været en hård fødsel, men nu lykkedes det omsider. Neo-r'n'b-crooneren Frank Ocean er tilbage og i topform på surprise-albummet, ’Blonde’.

Og man må spørge sig selv, hvad alt det forudgående palaver skulle til for. For lad det være sagt med det samme: ’Blonde’ har været ventetiden værd og er i sin egen ret mere end rigeligt kvalificeret til at stå på egne ben uden alt det marketingmæssige omsvøb.

MUSIKANMELDELSE: Farvel til festrappen
MUSIKANMELDELSE: Farvel til festrappen

Albummet åbner med den smukke ’Nikes’, der med Oceans vokal pitchet til ukendelighed suger lytteren ind i et fremmedartet, men sært beroligende univers.

For trods Frank Oceans avantgardistiske tilgang til moderne soul er der noget trygt og genkendeligt over de fleste af albummets 17 tracks.

#BLONDE from Frank Ocean. Exclusively on Apple Music. (link in bio)

A photo posted by Apple Music (@applemusic) on

En af ’Blonde’s store forcer er nemlig, at man et eller andet sted i motorrummet, i virvaret af autotunede vokalbidder, pitchede instrumenter og dekonstruerede beats, hele tiden fornemmer, at hovedpersonen har den store amerikanske soul-sangbog med Otis Redding og Wilson Pickett med på bagsædet.

MUSIKANMELDELSE: Brandon Beals nye album er et tyndt opkog af blærerøvsklicheer
MUSIKANMELDELSE: Brandon Beals nye album er et tyndt opkog af blærerøvsklicheer

Det gør sange som ’White Ferrari’, ’Pink + White’ og ’Ivy’ til de mest åbenlyse pletskud, men dykker man længere ned i albummet, er der uendeligt meget mere guf at hente - også i de mere udflydende, iturevne produktioner som ’Skyline To’ og den næsten ti minutter lange ’Futura Free’.

Her sættes en tyk streg under Frank Oceans navn som en nysgerrig kunstner, der kræver noget af sit publikum. Og er man villig til at give ’Blonde’ den tid, der skal til, vil man blive rigeligt belønnet i form af en stor, musikalsk oplevelse. Velkommen tilbage, Frank!

MUSIKANMELDELSE: Snoop Dogg genfinder formen
MUSIKANMELDELSE: Snoop Dogg genfinder formen

Frank Ocean ’Blonde’
Selskab: Def Jam/Universal
Karakter: 5/6

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx