Af Rasmus Junge - 28/09-15 08:05

MUSIKANMELDELSE: Kridt danseskoene -  Disclosure taler til kroppen og til klubbenMUSIKANMELDELSE: Kridt danseskoene - Disclosure taler til kroppen og til klubben

Britiske Disclosure viser alsidighed på den svære toer, som lever op til de høje forventinger.

storybild

Anmelder Rasmus Junge skriver, det er en intellektuel indvending, og albummet taler i højere grad til kroppen og klubben.

Disclosure ’Caracal’
Pladeselskab: Universal
4/6 stjerner

Disclosures opfølger til den massivt succesfulde debut fra 2013, ´Settle, rummer flere elementer til en skuffelse: der er skruet en anelse ned for tempoet. de gentager i store træk den musikalske formel, og hittene står ikke så massivt i kø. Sådan lyder det i hvert fald ved første gennemlytning.

MUSIKANMELDELSE: Tilstræbt traumatisk
MUSIKANMELDELSE: Tilstræbt traumatisk

Men lader man den britiske brødreduo massere ens lyttelapper yderligere, sker der ting og sager. Uden at vælte én bagover med et massivt detaljemylder, så åbenbarer de nye numre et gennemarbejdet lydmaleri, hvor hvert penselstrøg er udført med præcision og akkuratesse.

´Caracal´er derudover karakteriseret ved sin udbredte grad af gæstevokalister. Det rummer jo på papiret en fare for ´for mange kokke´-syndrom, men i praksis formår
flertallet at finde en tone, der gnidningsfrit matcher produktionerne.

MUSIKANMELDELSE: Tandløs rockløve
MUSIKANMELDELSE: Tandløs rockløve

Den perlende syntetiske åbner ´Nocturnal´ kridter effektivt banen op med hjælp fra Weeknd, housepop-samarbejdet med Sam Smith genetableres med succes på 'Omen', mens jazz-sangeren Gregory Porthers oldschool soulede vokal klæder 'Holding on's hoppende komposition. Læg dertil numre som den vuggende slow jam 'Willing & Abl'og 'Magnet' med Lorde, og du sidder med et album, der trods en spilletid på godt 70 minutter faktisk ikke er overdrevet tynget af fyldestof.

Bevares, i en perfekt verden havde Disclosure udfordret sig selv mere og rusket op i deres effektive skabeloner. Men det er en intellektuel indvending, og albummet taler i højere grad til kroppen og klubben. Så kridt danseskoene!

MUSIKANMELDELSE: Black Keys-sanger glimrer i soulet sideprojekt
MUSIKANMELDELSE: Black Keys-sanger glimrer i soulet sideprojekt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx