Af Rasmus Junge - 24/08-15 10:21

MUSIKANMELDELSE: R’n’b-fornyer vrider genren af ledMUSIKANMELDELSE: R’n’b-fornyer vrider genren af led

Et af sidste års mest bemærkelsesværdige musikalske nykommere var britiske FKA Twigs, der efter et par ep’er og opmærksomhed i toneangivende musikmedier og på sociale medier for alvor bankede på til hovedstrømmen med debutlangspilleren ’LP1’.

storybild

FKA Twigs ’M3LL155X’
Pladeselskab: Young Turks/Playground
5/6 stjerner

Her blev man præsenteret for et gennemarbejdet værk, der trak streger fra 90’ernes storbymelankolske triphop til nutidens hightech-r’n’b, kombineret med den tidligere dansers ekstremt skarpe blik for visuel selviscenesættelse. Måske nok lidt for skævt til et top 10-hit, men ikke desto mindre solgte hun Store Vega i København ud i oktober måned.

MUSIKANMELDELSE: Seriøst musikalsk frikvarter
MUSIKANMELDELSE: Seriøst musikalsk frikvarter

Nu har Tahliah Barnett, som hun hedder, smidt en ep på gaden, med den udechifrerbare titel ’M3LL155X’, der nok ikke sender hende tættere på hitlisterne – dertil er den et skridt i en mere eksperimenterende retning – men understreger hendes særegne fascinationskraft.

MUSIKANMELDELSE: Nydelsessyg engelsk soul
MUSIKANMELDELSE: Nydelsessyg engelsk soul

For førstegangslytteren kan den metallisk skurrende produktion, de dumpe basdrøn og Barnetts rutsjebanekurvede vokalgymnastik på åbneren ’Figure 8’ og de øvrige fire numre fremstå en anelse forvirrende og fremmedgørende. Men som tilfældet også var på ’LP1’, banker der et hjerte af kød og blod bag de futuristiske lydflager, der skiftevis udstråler kølig distance og nærmest urovækkende eksplicit kødelighed, og gør man en indsats, vokser de forrevne melodistumper til besnærende refræner.

Jeg kommer ikke til at slide danseskoene op til ’M3LL155X’, men iført hørebøffer er ep’ens forsøg på at vride r’n’b-genren af led lidt af et mindfuck.


LÆS OGSÅ: MUSIKANMELDELSE: Scorekarl i selvsving

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx