Af - 20/09-15 17:38; Opdateret: 20/09-15 22:22

Mattias Kolstrup og Dúné skifter stil: - Jeg vil gerne være lidt mere som A$ap RockyMattias Kolstrup og Dúné skifter stil: - Jeg vil gerne være lidt mere som A$ap Rocky

Rock har svært ved at nå frem til toppen af hitlisterne, så Dúné, der siden sidste album er reduceret til en trio, starter forfra og forsøger med en helt ny lyd. Forsanger Mattias Kolstrup præsenterer Dúné 3.0.

storybild

(Billede: Pressefoto)

Vi har været så meget igennem, at vi blev enige om, at vi blev nødt til at genopfinde os selv. Rock er essensen af det vi laver, men det bliver ikke rigtig spillet i radioen længere, så hvad gør man så? Først opstiller vi dogmet, at vi ikke længere må bruge guitar. Så lader vi os inspirere af den hiphop og urbanpop, der er på hitlisterne. Tag The Weeknds nye album - det er mere edgy end noget rock, der er udkommet siden 1972. Ej, måske siden 90'erne, haha*. Vores mål er at hjælpe vores gamle ven rock og prøve at forny den, få den på hitlisterne ind af bagdøren og få en ny generation til at lytte til vores musik. Vores ydmyge ambition er at genopfinde rockmusikken.

Citat Mattias Kolstrup, forsanger i Dúné, 20. september 2015.

Fakta:
1. Dúné udsendte deres debutalbum 'We Are In There You Are Out Here' i 2007.

2. Siden da har de udsendt to album, haft et år par i Berlin og mistet fire medlemmer**, så de nu er en trio.

3. For tiden er forsanger Mattias Kolstrup 'danmarkskendt' som ham det unge energibundt i 'Toppen af Poppen' på TV 2 ved siden af de ældre, erfarne Sebastian, Lars Lilholt Shaka Loveless og Isam B.

4. Fredag den 18. september vendte Dúné tilbage med singlen 'Trying To Get To You' ,der ifølge dem selv varsler nye toner og stilskifte for et kommende fjerde studiealbum.

Metroxpress interviewer her forsanger Mattias Kolstrup, som om han var forsanger i et nyt spændende, fremadstormende, københavner-band parat til at overtage verdensherredømmet.

Hvem er Dúné?
- Vi er tre barndomsvenner, der har spillet sammen i et stykke tid, og nu er vi så på vej med vores 'debutplade', hvorfra vi netop har sluppet førstesinglen 'Trying To Get To You'. Vi er et københavnerband, men så snart vi åbner kæften afsløres vores jyske fortid.

Hvordan fungerer rollefordelingen i bandet?
- Hvis vi siger, vi er en rumraket, der flyver afsted, så står Ole Bjørn som producer, keyboardspiller og idemand i maskinrummet og skovler kul på motoren. Piotrek står ved roret som bassist og leder rumskibet det rigtige sted hen, mens jeg som kaptajn forhåbentlig peger os i den rigtige retning.

Og hvis du skulle forklare det med 'Star Wars'-figurer?***
- Ole er Han Solo, Piotrek er Luke Skywalker, og jeg er prinsesse Leia. Det havde været sjovt at sige, at Ole var Chewbacca, men det havde heller ikke været sandt.

Hvad er fordele og ulemper ved at have spillet sammen, siden I gik i skole?
- Jeg kan faktisk kun komme i tanke om fordele. Fordi vi kender hinanden så godt, er der ikke så meget pis. Vi kan sige tingene lige ud. Og så er vi bare sindssygt gode venner, som er stolte over, hvad vi har opnået.

Britneys årsbudget afsløret: Se hvad hun bruger sine penge på
Britneys årsbudget afsløret: Se hvad hun bruger sine penge på

Førstesinglen er ifølge jeres pressemeddelelse hiphop-inspireret. Hvilken rapper kan du bedst identificere dig med?
- Eminem, haha. Jeg er lige så hvid.

Han er jo hele tiden sur og har problemer med sin mor og konen?
- Ja, okay, der har min opvækst været mere remoulade-parcelhus-klassisk-tryg. Måske er jeg mere Iggy Azalea-agtig? En australier, der kommer fra ok gode kår, som prøver at være lidt gangster. Jeg vil også gerne bare være lidt mere som A$ap Rocky. Jeg må lave en omvendt Michael Jackson.

En Instagram-bruger synes, du ligner Thor fra Citybois?****
- Haha, jeg var færdig af grin, da jeg så det. Thor er en flot fyr, så det er helt perfekt, men der ligger jo også en svineironi i, at det er mig, der ligner ham og ikke omvendt. Jeg er 10 år ældre og har udgivet musik, siden han var tre.

Hvorfor blev du ikke den nye Lina Rafn i 'X Factor'?*****
- Ja, jeg har håret til det. Jeg har fået tilbud om at blive dommer et par gange, men har sagt nej, fordi det ikke lige er mine planer. Jeg vil gerne have fokus på musikken, og derfor sagde jeg blandt andet ja til 'Toppen af Poppen', hvor man hylder begejstringen for musik.

Kan du afsløre en hemmelighed fra' Toppen af Poppen'?
- Da vi var færdige med at optage og holdt afskedsfest, fik vi endelig Sebastian ud på dansegulvet. 'Ostesangen' blev sat på, og selvom han blev lidt forlegen, fik vi ham overtalt til at danse videre. Jeg tog så et ostedfad og lod det køre rundt i en kædedans. Da sangen ebbede ud, endte fadet under næsen på Sebastian, mens vi sang 'ost ost ost, jeg vil ha' ost'. Et fantastisk smukt øjeblik, som desværre ikke blev fanget på kamera.

Noter:

* Sagt med et kæmpe smil på læben.
** De mistede medlemmer er alle i gang med andre musikalske projekter.
*** Mattias Kolstrup er KÆMPE 'Star Wars'-fan.
**** 'Ham i midten ligner Thor'


***** Lina Rafn valgte i år at stoppe som 'X Factor'-dommer. I stedet blev Mette Lindberg fra bandet The Asteroids Galaxy Tour valgt.

LÆS OGSÅ: Popstjerne indrømmer: - Jeg har fået rettet næsen

LÆS OGSÅ: Iggy: Jeg nægter at slikke røv på Britney, farvel!

LÆS OGSÅ: 'Du har ikke lyst til at lave i bukserne foran publikum'

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx