Af - 07/02-14 14:41; Opdateret: 07/02-14 17:26

Hva' så Putin? 'Lesbisk' popduo spiller ved OL-åbningHva' så Putin? 'Lesbisk' popduo spiller ved OL-åbning

Trods lovgivning mod homo-propaganda optræder kyssende pigeduo til et af vinter-OL's åbningsshows

storybild

T.A.T.U. under øvelserne til duoens optræden i Sotji. (Billede: Twitter: ‏@tATumusic )

Med hits som 'All The Things She Said', 'Not Gonna Get Us' og 'All About Us' sang den russiske duo T.A.T.U. sig til tops på den internationale musikscene i starten af årtusindet.

Google går ind i kampen mod Putins homolov
Google går ind i kampen mod Putins homolov

Ud over den lettilgængelige dance-pop var det især pigernes utroligt varme følelser for hinanden, som gjorde duoen populær. Det skortede nemlig ikke på lidenskabelige kys mellem de to artister under liveoptrædener og i musikvideoer.

Deres fremtoning står i stærk kontrast til den kontroversielle anti-homo-lovgivning i Rusland, som har skabt stor kritik fra international side – i særdeleshed i forbindelse med vinterolympiaden, som netop er gået i gang i russiske Sotji.

Putin: Homoseksuelle er velkomne ved OL
Putin: Homoseksuelle er velkomne ved OL

Nu prøver arrangørerne bag OL tilsyneladende at vinde folkets goodwill tilbage. I hvert fald citerer The Hollywood Reporter flere rusiske medier for at skrive, at de kyssende piger skal optræde til den officielle åbningsceremoni.

En uofficiel fanside for gruppen på Twitter antyder dog, at T.A.T.U.'s optræden bliver i et af opvarmningsshowene inden selve åbningsceremonien. Samme kilde melder dog, at de russiske atleter vil marchere ind til tonerne fra T.A.T.U.'s 'Nas Ne Dagoniat'.

Ruslands homolov kan stride mod torturkonvention
Ruslands homolov kan stride mod torturkonvention

Det bliver dog næppe med lange, våde kys mellem Lena Katina og Yulia Volkova, som sammen danner T.A.T.U. I kølvandet på deres succes kom det nemlig frem, at de to piger aldrig har været homoseksuelle.

Det var i stedet et stunt, der skulle tiltrække opmærksomhed. Begge medlemmer har dog aktivt kæmpet for homoseksuelles rettigheder – blandt andet ved at deltage i homoparader.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tine Aurvig-Huggenberger taler ud om...
bt.dk
Faxe vil ikke søge Wengers job: Mange...
bt.dk
Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Fie Laursen flyttet sammen med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx