Af Berit Hartung - 23/12-17 17:26

Forsangerinde forlader populært dansk band: 'Jeg kan ikke stå inde for det længere'Forsangerinde forlader populært dansk band: 'Jeg kan ikke stå inde for det længere'

'Valget har ikke været svært, da jeg ikke længere føler, at jeg kan stå inden for dét der leveres,' skriver hun.

storybild

Sådan så Katrine Daugaard ud, da hun i 2001 deltog i Dansk Melodi Grand Prix. Tirsdag aften tonede hun frem i tv-programmet 'Luksusfælden.' Et program, som hun nu tager afstand fra. (Billede: THOMAS SJØRUP)

Dansktop-bandet Fede Finn & Funny Boyz står uden forsanger. Katrine Daugaard har valgt at forlade orkesteret efter længere tids uenighed.

Katrine Daugaard har været med i gruppen de seneste to år, men torsdag skrev hun på sin profil på Facebook, at hun ikke vil være med mere, og at beslutningen ikke har været svær.

'Jeg har valgt at forlade Fede Finn & Funny Boyz. Valget har ikke været svært, da jeg ikke længere føler, at jeg kan stå inden for dét der leveres live, samt den interne kommunikation som i høj grad er uacceptabel.'

Over for BT forklarer sangerinden, at hun det seneste halve års tid har været frustreret over, at spillejob gang på gang er blevet aflyst i sidste øjeblik. Andre job, som var skrevet i kalenderen, blev aldrig til noget - uden at hun fik det at vide.

»Jeg kan rigtig godt lide Lennart (Lennart Johannessen, alias Fede Finn), og jeg har virkelig været glad for at være med i bandet og har lært rigtig meget af dem. Men jeg lever af at spille, og jeg kan ikke blive ved med at plotte ting ind i min kalender, som så ikke bliver til noget,« siger hun og tilføjer, at hun også spiller i to andre bands og derfor er afhængig af at vide, hvornår hun har spillejob, og hvornår hun er ledig.

Rent musikalsk mener hun heller ikke, at Fede Finn og Funny Boyz er på toppen længere.

»Jeg foreslog, at vi lavede en farvel-tour, men det vil Lennart ikke være med til. Og så ser jeg ingen anden udvej end at sige, at jeg ikke vil være med mere,« siger Katrine Daugaard, som nu fortsætter sin karriere på egen hånd med sine to andre bands.

Fede Finn & Funny Boyz da alt var godt. Nu er bandet gået i opløsning, fordi Fede Finn (i den røde jakke) har fyret resten af bandet. (Billede: Uffe Weng)

Bruddet kommer ikke bag på Lennart Johannessen, som 'Fede Finn' hedder til daglig, og han beskriver sangerindens afsked med bandet som relativt 'udramatisk.'

»Vi levede ikke op til de forventninger, hun havde,« siger Lennart Johannssen og forklarer de aflyste job med, at aftalerne står i forskellige kolonner alt efter, om de er endelig bekræftede eller ej.

»Vi har spillet 250 jobs på to år, så helt dårligt kan det vel ikke have været,« siger han.

Han er slet ikke enig med Katrine Daugaard, at tiden er til en farvel-tour.

»Jeg synger på sidste vers, men jeg vil godt selv have lov til at sætte udløbsdatoen for, hvornår jeg skal stoppe. Det er en sag mellem mig og Vorherre. Det er ikke Katrine, der skal bestemme det,« siger han og forklarer konflikten mellem ham og den nu tidligere forsanger med aldersforskel:

»Det er svært at være 35 år og så tro, at man kan dressere nogle gamle cirkusheste som os,« siger han.

Katrine Daugaard har været med i bandet siden 2015, hvor fire daværende medlemmer valgte at forlade Fede Finn & Funny Boyz.

Lennart Johannessen lader sig dog ikke slå ud over, at hans gruppe nu igen bliver ramt af frafald. Han arbejder allerede med at få en aftale med en ny sangerinde, og bandet har planer om en lang række koncerter i det nye år, afslører han.

»Jeg har været en del syg det seneste halve år. Jeg kan næsten ikke se, og jeg er lige blevet opereret i min ene fod. Men jeg spiller videre alligevel. Selvfølgelig,« lyder det fra Lennart Johannessen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet advarer: Det her tilbud ER...
bt.dk
Par blev rykket i RKI af Yousee uden...
bt.dk
Tine Aurvig-Huggenberger taler ud om...
bt.dk
Tina Lunds forældre blev skilt for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx