01/10-14 08:51

Mø topper nomineringerne til årets DMAMø topper nomineringerne til årets DMA

Årets store stjerneskud ved Danish Music Awards kan blive sangerinden Mø. Hun er nomineret i syv kategorier.

storybild

Mø til Roskilde Festival. (Billede: Polfoto/arkivfoto)

Siden hun gik solo i marts sidste år, har vejen til stjernerne været kort for den danske sangerinde Mø. Og ved prisuddelingen til Danish Music Awards (DMA) i november kan der sættes trumf på, hvis Mø får priser i alle de kategorier, hun er nomineret i.

Mø, der spillede på Orange Scene på årets Roskilde Festival, er nomineret i syv kategorier. Rapperen S!vas har fået seks nomineringer, mens popmusikerne Rasmus Seebach og Christopher hver er nomineret til fem af de eftertragtede DMA-statuetter.

Mø er blandt andet nomineret i kategorierne Årets Danske Udgivelse, Årets Danske Solist og Årets Danske Sangskriver, som er Koda Prisen.

Derfor slukkede Smukfest for strømmen under Mø's koncert
Derfor slukkede Smukfest for strømmen under Mø's koncert

Og i flere af nomineringerne er både Rasmus Seebach og Christopher nomineret, og de vil give Mø konkurrence om priserne lige til målstregen.

Det er fjerde år i træk, at IFPI, Koda og TV 2 sammen prissætter dansk musik. Og ligesom sidste år er det især popmusikken, der præger nomineringerne. Nik & Jay er nomineret til fire priser, mens Burhan G og Medina hver er nomineret i to kategorier.

Det er DMA-Akademiet, som består af personer fra den danske musikbranche som musikere og sangskrivere, repræsentanter fra de danske musikselskaber, producere, managere og bookingagenter, der har fundet frem til, hvem der skal nomineres.

De fleste af vinderne findes ved afstemning i akademiet - mens Årets Publikumspris og Årets Idé afgøres af fans og seerne. De nominerede til publikumsprisen er Burhan G, L.O.C, L.I.G.A., Medina og Christopher.

Dansk musiks ældste prisfest, hvor musikerne kæmper om den lille gyldne bronzefugl, som pryder DMA-statuetterne, foregår 8. november i Forum i København.

Ud over at kåre vinderne blandt de offentliggjorte nomineringer vil DMA's Ærespris blive givet til en kunstner, som har sat sit markante aftryk på dansk musik gennem en årrække. Prisen gik sidste år til Shu-bi-duas forsanger, Michael Bundesen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny popularitetsmåling: Topminister...
bt.dk
Alvorlig ulykke i forlystelse: Casper...
bt.dk
Arriva efter Støjbergs...
bt.dk
Lamslået over Skats direktør-finte:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx