Af - 06/09-13 10:41; Opdateret: 06/09-13 11:21

Nik & Jay er tilbage på dansk for fuld smadderNik & Jay er tilbage på dansk for fuld smadder

Efter en kort flirt med engelsk er Nik & Jay tilbage på dansk med en single, der som sædvanlig vil dele vandene.

storybild

(Billede: PR Foto)

Tidligere på året udsendte Nik & Jay den engelsksprogede EP, 'Copenhagen Pop Cartel', som blandt andet gav dem en opvarmningstjans for verdensstjernen Sean Paul i Tyskland.

Nik & Jay ved dog godt, at deres kernepublikum elsker dem for deres danske hits, og derfor udsender de til oktober et nyt album på dansk.

LÆS OGSÅ: Nik & Jays store drøm er gået i opfyldelse

I dag udsender de førstesinglen '#pæntnejtak', som vi har givet fem gennemlytninger. Her får du vores umiddelbare reaktion og vurdering for hver gang.

Lyt 1:
Så vil Nik & Jay være med på den hyperaktive 'hyphy'-bølge, som de nye rappere i USA har spillet de sidste par år. Vi snakker uptempo, Skrillex, dupstep, A$AP Rocky-agtigt, der følger naturligt i forlængelse af de clåbbede ting fra deres engelsk-sprogede EP.

Lyt 2:
Åh, den her vil være så irriterende cathcy for 'haterne'. Nik & Jay er Danmarksmestre i at skabe ambivalens. De sædvanlige Nik & Jay-modstandere vil endnu engang ryste på hovedet, korse sig, rynke på næsen og udbryde 'sådan noget lort', men samtidig ikke vil kunne lade være med at mime med i mørket.

Lyt 3:
Er de bare en dårlig kopi af amerikanerne? Narh, de gør vel bare det, de er bedst til. Tager det ungdommen hører i USA og kommer det ned i deres egen hjemmelavede trylledrik, som har holdt dem på toppen siden 2002.

LÆS OGSÅ: Nik & Jay overvejer musical om deres liv

Lyt 4:
Man kan ikke komme uden om det. '#pæntnejtak' lyder som et hit fra første sekund. Og især Nik er som altid skarp i lyrikken med linjer som 'tilpas fresh som al dente spaghetti'. Jeg kan se Crazy Daisy været stuvet til det her nummer. Nik & Jay er måske gået ind i 30'erne, men er stadig ung med de unge. Skulle de opføre sig mere voksent? Nej, for så er det ikke rigtig 'Nik & Jay'. '#pæntnejtak' er virkelighedsflugt, Paradise Hotel og tungen langt ned i en Mokaï. Hvis de havde sendt det her nummer ud i maj, var det blevet sommerens største clåb-banger.

Lyt 5:
Beatet vokser for hver gennemlytning. Det er klart, at hvis du er typen, der normalt lytter til triste mænd med skægget langt ned over den akustiske guitar, så vil du løbe skrigende væk. Men er du bare en smule ung med de unge, så er det her 'the shit'.

Karakter: 5/7 stjerner

Vurdér selv:Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skuespiller delte billede efter...
bt.dk
Dansk ekspert mødte Wozniacki: Jeg...
bt.dk
Meghan Markles familie i problemer...
bt.dk
Dansk skuespiller var alle vegne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx