Af - 24/06-16 14:36

Citybois: 'Derfor har vi valgt at synge på dansk'Citybois: 'Derfor har vi valgt at synge på dansk'

Normalt synger de på engelsk, men onsdag udsendte de pludselig singlen 'Bedre end Rihanna'. Her fortæller de hvorfor, de har valgt at skifte sprog.

- Vi synes, det kunne være svedigt at ramme noget vildt på dansk. Det danske sprog er utrolig fedt, og vi har jo som bekendt vores helt egen måde at kommunikere på, vi har nogle specielle ord. Og det er fedt at få det ind i vores musik.

Sådan forklarer Citybois om deres nye stilskifte. Hvor de før sang på engelsk og blandt andet har været på stor forårsturné med albummet 'What Bois About To', udsendte de onsdag singlen 'Bedre end Rihanna', hvor de nu synger på dansk.

LYT: Citybois skifter sprog - hvad synes du om deres nye stil?
LYT: Citybois skifter sprog - hvad synes du om deres nye stil?

Tidligere har de fået hjælp udefra til teksterne fra blandt andre idolerne Scarlet Pleasure, men på den nye danske single har de mere eller mindre stået for det hele selv.

- Det er sværere at skrive på dansk, fordi det danske sprog jo er mere direkte, forklarer Citybois i en mail til metroxpress.

- Man kan slippe afsted med flere ting på engelsk. Og så er engelsk også bare et sprog, som er meget mere rigt på ord og meget større end det danske. Men begge ting er mega fede, og det er dejligt, at vi har prøvet begge ting af.

LISTE: Her er 13 ting som bedste venner altid gør
LISTE: Her er 13 ting som bedste venner altid gør

Citybois forklarer, at de tekstmæssigt er meget inspireret af kunstnere som Hans Philip fra Ukendt Kunstner, Lord Siva og Karl William.

- De skriver danske tekster som ingen andre. De har nogle meget kloge vendinger og er meget poetiske.

TV: Citybois kommer med 10 grunde: Derfor elsker vi de jyske piger
TV: Citybois kommer med 10 grunde: Derfor elsker vi de jyske piger

Citybois vil, eller kan måske ikke, afsløre hvad næste skridt bliver. De har nemlig ikke besluttet sig endnu.

- Om det er et album eller en EP er ligegyldigt lige nu. Vi skal bare lande nogle fede singler, som folket griber og synes er fede. Og vi klør bare på. Vi er i studiet næsten hver dag, og vi er blevet meget klogere i forhold til vores egen lyd. Den skal vi stadig udforske.

Hør 'Bedre end Rihanna' øverst i artiklen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx