Af - 09/09-13 07:00

Carpark North ”stjæler” fra AlphabeatCarpark North ”stjæler” fra Alphabeat

Hvis du lytter til Carpark Norths nye single, vil du høre, de ikke lyder heeelt, som de plejer.

storybild

(Billede: Lasse Persson)

Carpark North har fået lov at låne Stine Bramsen på deres nye single, '32', der er ude i dag.

Vi tog en snak med Lau Højen og Stine om sammenstødet mellem to af landets mest populære grupper.

LÆS OGSÅ: Carpark North røvrendt af polsk koncert-arrangør

Hvem fik ideen at slå Carpark North og Stine Bramsen sammen?

Lau: - Den startede hos os, fordi vi havde skrevet den her sang. Vi er i gang med vores næste album, som vi gerne vil have indeholder duetter. Så begyndte vi at tænke over damer, og så kom jeg i tanke om en oplevelse til noget brystgalla for nogle år siden, hvor vi og Alphabeat spillede. Jeg havde stået ude i kulissen og hørt deres lydprøve og blev blæst bagover af Stines stemme. Så vi ringede til Stine og spurgte, om hun ville være med.

Hvordan kom det rent praktisk i stand?

Stine: - Jeg var til møde på mit pladeselskab om noget andet. Da vi var færdig med mødet, hev de mig til side og sagde, jeg lige skulle høre noget. Jeg fik ikke at vide, hvem det var, men kunne hurtigt høre, det var Carpark. Pladeselskabet spurgte så, om ikke jeg havde lyst til at synge på nummeret. Det måtte jeg lige hjem og tænke over. Kunne jeg se mig selv synge noget mere rocket? Jeg blev enig med mig selv om, at det var noget pjat at tænke sådan og tog så i studiet og indspillede med drengene.

Hvad siger resten af Alphabeat til, at du skifter hold for en stund?

Stine: - Ikke så meget. Jeg tror, de synes det er meget naturligt, at jeg prøver andre ting. De kender jo også Carpark-drengene og respekterer dem som musikere. Men som med alt andet så vendte jeg det lige med dem for at høre, om de syntes, det var en god ide, så der ikke var nogen, der blev sure bagefter.

I er på samme pladeselskab og har været i gang cirka lige lang tid. Hvorfor først lave noget sammen nu?

Lau: - Jeg ved det ikke. Vi skulle nok lige modnes først. Jeg er lidt ærgerlig over, at det ikke er sket før. Jeg synes rockplader med duetter er det fedeste.

Sangen hedder '32'. Er det en hyldest til den tidligere fodboldspiller Peter Møller (Som spillede med nummer 32 i FCK, red.)?

Lau: - Haha, på ingen måder.

Hvad handler sangen så om?

Lau: Det ved jeg ikke. Jeg har et guldalderbillede, hvor der sidder 32 mænd i regnvej. Men øh...Sangen handler ikke om noget bestemt. Det er mere en stemning. Den er åben for fortolkninger.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
TV 2-vært efter Yahya-stunt på live...
bt.dk
Skiltet gør mig skør: Kommunen taler...
bt.dk
Politiet: Særligt disse bilister...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx