Af - 08/10-13 06:30; Opdateret: 08/10-13 10:09

Dansk raps fremtid bliver serveret for digDansk raps fremtid bliver serveret for dig

RAPTALENT. Igen i år laver Danmarks førende blog for urban musik og mode projektet ’Steezin MC’s’, hvor de udvælger en række nye navne, de tror bliver store det kommende år.

storybild

Danijel Drux til venstre og Damian Budny til højre. (Billede: Simon Knudsen)

De seneste par år er antallet af rapudgivelser i Danmark eksploderet. Derfor kan det også være svært at orientere sig om, hvilke navne man bør holde øje med. Men det er der råd for.

Bloggen Droz Daily Steezin’ (DDS) lancerede sidste år tiltaget ’Steezin’ MC’s’, hvor de udvalgt en række talenter, som de troede på ville få succes.

- Vi vil fremme undergrunden lidt, så den almene dansker også kan få at vide, at der er nogle rappere, der ikke er så kendte, men er stadig rigtig dygtige, siger en af mændene bag DDS, Danijel Drux.

Inspirationen til projektet kommer fra USA, hvor der er tradition for, at hiphopmagasiner lægger hovedet på blokken og udvælger det talent, der har den lyseste fremtid efter deres mening. De udvalgte får mulighed for at vise deres kvaliteter i en såkaldt ’cypher’, hvor alle rapperne bidrager med et vers over det samme beat.

- Det er en showcase af, hvem vi tror kommer til at give den gas i det nye år, med flest spillejobs, størst fanskare og ikke mindst de fedeste udgivelser, siger Damian Budny fra DDS.

Hos managementbureauet Instant Major mener medejer Daniel Vangsgaard, at DDS har en ’god kontakt med gaden’ og derfor giver genklang i musikbranchen.

- De var de først der skrev om Kidd og de første, der skrev om Niklas. De finder dem bare først, siger han.

Når ’Steezin MC’s 2013’ går i luften onsdag, er der altså ligesom sidste år fokus på fremadstormende talent. Det bliver bare lidt bedre i år.

- Alle småting har vi twistet op efter sidste år. Hele lortet er i top takket være vores samarbejdspartnere., siger Danijel Drux.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kræver VM udsat: Fodboldstjerne...
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Folkeskoleelev slår dansk fodboldrekord
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx