Af - 01/05-14 16:00; Opdateret: 01/05-14 16:19

SPOT Festival: Se hvilke danske bands udlandet holder øje medSPOT Festival: Se hvilke danske bands udlandet holder øje med

Morgendagens musikstjerner skal ud og gøre sig til i weekenden, hvor der er SPOT Festival i Aarhus. 300-350 internationale journalister og branchefolk forventes at kigge forbi. Vi har spurgt to af dem, hvad de glæder sig til.

storybild

Den tyske journalist Klaus Fiehe fremhæver Mø, der spillede på SPOT i 2013, som et af de danske navne, der bliver talt meget om syd for grænsen. (Billede: GONZALES PHOTO HELENA LUNDQUIST)

Det er altid sjovt at høre, hvad dem fra udlandet synes om vores lokale, danske bands.

Sæsonen for gadefester starter med en kamel
Sæsonen for gadefester starter med en kamel

Denne weekend afholdes der for 20. gang SPOT Festival i Aarhus, hvor journalister og branchefolk fra hele verden kommer på besøg for at se, om der skulle være noget dansk musik, de kunne tage med hjem.

Metroxpress har talt med de to rutinerede SPOT-gængere Klaus Fiehe, tysk radiojournalist på 1Live WDR, Køln og Kieron Tyler, journalist på det engelske musikblad Mojo og spurgt, hvilke navne de glæder sig til at se i år.

Ældresagen skuffet over Roskilde-program
Ældresagen skuffet over Roskilde-program

- Jeg elsker Treefight For Sunlight for deres psykedeliske rock, og jeg vil helt sikkert se deres koncert. Chorus Grant er jeg også ret nysgerrig efter, fortæller Klaus Fiehe, som nævner MØ og Agnes Obel som to danske musiknavne, der bliver talt meget om i Tyskland for tiden.

Popgruppe twerker for at redde klassisk musik
Popgruppe twerker for at redde klassisk musik

- Penny Police er så langt foran sine konkurrenter med den måde, hun tænker musik. Broken Twin er også helt fantastisk. Jeg har set hende mange gange før, men denne weekend udsender hun et nyt album, som jeg har fået med i vores magasin, så det bliver helt specielt, lyder det fra Kieron Tyler fra England, der også har et godt øje til Treefight For Sunlight.

TV: Se Roskilde-hovednavn interviewe folk på gaden iført skæg og briller
TV: Se Roskilde-hovednavn interviewe folk på gaden iført skæg og briller

- De er et fantastisk popband. Jeg har ikke hørt fra dem i lang tid, så det bliver godt at se dem igen.

FØLG VORES SPOT-DÆKNING PÅ INSTAGRAM. SØG PÅ PROFILEN 'MXFESTEN'


Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehuset deler brev fra dronning...
bt.dk
Dansk sports-komet scorer vild...
bt.dk
Rentegyser for boligejere: Vil...
bt.dk
Efter afsporing: Store forsinkelser...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx