Af - 23/04-14 17:25; Opdateret: 23/04-14 17:58

Eksklusivt interview med Kidd: Derfor skred jegEksklusivt interview med Kidd: Derfor skred jeg

Nicholas Westwood Kidd fik internettet og musikdanmark til at gå amok, da han brød frem i 2011. Så fik han nok, forsvandt fra medierne og tog ud og rejse. Nu genopstår Kidd i en mere moden version.

storybild

- Jeg skal lige ud og tisse, men du kan bare snakke videre, griner Kidd og løber ud på toilettet.

Metroxpress sidder til køkkenbords med 2011's mest hypede rapper, der her tre-fire år senere gør klar til det store comeback.

Liderlig 'comeback'-single fra Kidd
Liderlig 'comeback'-single fra Kidd

Den 19. maj udsender han sit længe ventede album 'Kiddæssancen'. Titlen antyder en genfødsel af en rapper, der for få år siden ikke skulle tisse ret meget ved siden af kummen, før det blev blæst op på forsiden af samtlige landets netmedier.

Det gider han sgu ikke mere. Det sidste halvandet års tid har han 'gemt' sig i studier rundt omkring, ladet kollegaerne om skandale-overskrifterne og fået sit eget pladeselskab Cheff Records op at køre som en rigtig forretning.

Kidd: Helle Thorning-Schmidt er 'selfie'-typen
Kidd: Helle Thorning-Schmidt er 'selfie'-typen

- Dengang da vi startede det op, var vi jo ligeglade og rebelske. Men det har konsekvenser konstant at sige fuck til det hele. På et tidspunkt skal der jo også betales husleje og mad på bordet, lyder det fra Kidd.

- Det var heller ikke så sjovt, at der konstant var fokus på mig. Vi (Og her mener Kidd blandt andet sine Cheff Records-kollegaer Topgunn, Eloq, Sukkerlyn og Klumben, red.) bliver jo ældre, og der er ingen af os, der gider leve, som vi gjorde i 2011.

Video: Sådan overlevede de kendte Bodil
Video: Sådan overlevede de kendte Bodil

De unge rappere fik ansat et management til at stå for det administrative og i det hele taget sat system i galskaben.

Er det så gået ud over kreativiteten?

- Tværtimod. Nu har jeg mere tid til at være kreativ og fokusere på musikken. Mine første sange blev skrevet på en nat, nu er de rent faktisk blevet mixet og mastereret, fortæller Kidd, som dog understreger, at musikken aldrig må blive for poleret.

Video: Chili-Klaus bliver udfordret af dansk rapper
Video: Chili-Klaus bliver udfordret af dansk rapper

- Jeg sørger for at holde fast i punkdelen. Jeg laver heller ikke musik til din søndag eftermiddag. Jeg lever for koncerterne og alle numre er lavet til ragnarok.

Selvom Kidd mere eller mindre har trukket stikket fra omverdenen det sidste stykke tid, er han dog dukket op med jævne mellemrum. Her fortæller han om et par af højdepunkterne:

Man ser dig nogen gange iført en langhåret paryk. Hvorfor det?

Et sceneshow udover det sædvanlige
Et sceneshow udover det sædvanlige

- Da jeg lavede videoen til min seneste single 'Brunt øje', opfandt jeg den her franske karakter 'Jacques', som er en excentrisk person med stiv pik, 'pagne' og pels. Det er lidt samme type, jeg spiller på Medinas nye EP og på min næste single.

Hvordan kom du med i filmen 'Nordvest'?

- Jeg kendte Michael Noer(instruktøren, red.) og så... Jeg ved faktisk ikke, hvordan det skete. Han havde bare en rolle, der passede perfekt til mig. Jeg vil helst lave musikvideoer og spille koncerter, men hvis den rigtige opgave kommer, så vil jeg 100 procent prøve det igen.

Du referer tit til den nordiske gud Heimdal. Hvorfor?

- Han er min gud. Jeg er hans profet. Da jeg var 16 år, talte han til mig. Han sagde, jeg var hans søn.

Er det bare for sjovt, eller går du virkelig op i det?

Kidd smiler.

- Jeg er hans profet. Min opgave er at have det vildt og få folk omkring mig til at have det for vildt.

Cheff Records fik sidste år sine egne chips. Hvorfor det?

- Det er jo så hiphop at lave chips. Men det var ret underligt at stå i 7/11 og se sit ansigt på nogle chips-bøtter, haha. Vi siger nej til mange skøre tilbud, men hvem vil ikke have sine egne chips? Lige nu fokuserer vi dog på musikken.

'Kiddæssancen' udkommer som nævnt den 19. maj. Fredag udsender Kidd singlen 'Ryst pagne'.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Detail-gigant kommer til Danmark:...
bt.dk
Det gik galt på scenen: Her er...
bt.dk
Magnussen klarer den videre: Har...
bt.dk
Frankrig hylder helten fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx