Af - 25/04-14 11:51

Basim får indirekte sviner af konkurrentBasim får indirekte sviner af konkurrent

Hollands deltager ved Eurovision Song Contest mener, at flere af bidragene ved konkurrencen er som en parodi.

storybild

(Billede: Polfoto/Mogens Flindt)

Der er kun halvanden uge, til den første semifinale i Eurovision Song Contest løber af stablen i København.

I et interview med det hollandske medie Algemeen Dagblad fortæller den hollandske duo The Common Linnets om det kommende show. Og den mandlige halvdel, Waylon, lægger ikke låg på sine holdninger.

- Jeg har lagt mærke til, at det meste af inspirationen kommer fra YouTube. Som om nogen har set det for meget, siger han.

- Der er en kopi af Poul Potts og en fyr, der imiterer Bruno Mars. Jeg har ikke behov for at være nuanceret omkring det: Meget af det, jeg ser, er bare marionetter. Jeg har respekt for alle, men jeg har ikke meget tilovers for den tilgang, siger Waylon, som ikke direkte nævner navnene på de Eurovision-musikere, han omtaler.

Basim vil helst ikke være Grand Prix-favorit
Basim vil helst ikke være Grand Prix-favorit

Men netop Basim er flere gange blevet sammenlignet med den amerikanske, Grammy-vindende popstjerne Bruno Mars på sociale medier.

I et interview med svenske Poplight fra starten af april, undrer Basim sig over sammenligningen.

- Hvis jeg skal være ærlig, så forstår jeg ikke, hvad de mener. Folk siger det hele tiden, og jeg forstår dem ikke. Jeg forstår det dog på grund af energien, fordi min energi på scenen ligner Bruno Mars', sagde Basim dengang.

Ikke første kritik af konkurrenter
Det er ikke første gang, en Eurovision-deltager langer ud efter en konkurrent. I marts var det armenske Aram Mp3 og Østrigs deltager drag'en Conchita Wurst, der havde et sammenstød.

Aram Mp3 jokede med, at han håbede, det østrigske team 'vil hjælpe hende med at beslutte, om hun er en kvinde eller mand', hvorefter han fortalte, at han altid sætter farten op, når han kører gennem homo-kvarteret Yerevan.

Basim repræsenterer Danmark i finalen i Eurovision Song Contest den 10. maj. Hans vindersang, Cliche Love Song, opnåede tidligere på måneden guld for at have rundet 1,3 millioner streaminger.

LÆS OGSÅ: Basim opnår guld med Eurovision-sang

LÆS OGSÅ: Basims 'indvandrer-citat' hitter på de sociale medier

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Optimistisk Tom K: Mine forventninger...
bt.dk
Mand røvede Fakta-butik: Nu søger...
bt.dk
Cecilie Hother afslører sin kur:...
bt.dk
Jens Gaardbo: Mit postnummer får folk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx