Af - 21/03-14 20:03

Disse udviklingshæmmede danser dig i godt humørDisse udviklingshæmmede danser dig i godt humør

I dag er den internationale dag til markering af Downs syndrom. I den anledning bør du se denne video – der er næsten garanti for, at du bliver 'Happy' af den.

Somme tider har man bare lyst til at danse. Især når man hører Pharell Williams' nye mega-hit 'Happy'. Og det gælder også, hvis man lider af Downs syndrom.

Det viser videoen, som du kan se over artiklen, og som er lagt på YouTube for et par dage siden i anledning af, at det i dag er den internationale dag til markering af Downs syndrom, der tidligere var kendt som mongolisme herhjemme.

Børn med Downs til bekymret mor: I får et godt liv
Børn med Downs til bekymret mor: I får et godt liv

Personer med Downs syndrom er psykisk udviklingshæmmede, og i disse år bliver væsentligt færre danske børn end tidligere født med Downs syndrom. Det skyldes, at mange i dag vælger en abort, hvis fosterundersøgelser viser, at barnet formentlig vil lide af Downs syndrom.

Det fik for nylig kritikere til at kalde Danmark for 'et sorteringssamfund' i Berlingske. Ved samme lejlighed kunne avisen fortælle, at der blot blev født 23 børn med Downs syndrom i Danmark i 2012. I Sverige var tallet samme år til sammenligning 135.

Følelsesladet øjeblik: Dreng med Downs syndrom får hele salen til at juble
Følelsesladet øjeblik: Dreng med Downs syndrom får hele salen til at juble

Danmarks nok mest kendte mennesker med Downs syndrom er tv-duoen Morten Jensen og Peter Palland, der blev kendt som 'Morten og Peter' i en række dokumentarprogrammer på TV2.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx