Af - 28/09-16 22:08

Dansk hitmager: Sådan kæmpede han sig ud af kriminalitetDansk hitmager: Sådan kæmpede han sig ud af kriminalitet

Efter fem år som medlem af rapgruppen Kaliber, debuterer Jesper ’Livid’ Helles fredag som soloartist med debutsinglen ’Mon Ami’, efter at have hittet hele sommeren med nummeret ’Bomaye’.

storybild

- Det er ikke altid nemt at være fire alfahanner i en gruppe i fem år. Det er som at være i et parforhold med fire mennesker, hvor alle har stærke meninger. Det er nok et år siden, at det stod klart for mig, at jeg nok skulle til at fokusere seriøst på mit eget.

Rapperen Jesper ’Livid’ Helles’ debuterer fredag som solokunstner med singlen ’Mon Ami’ efter i en årrække at have været med i gruppen Kaliber, der dermed er sat på pause.

De blev kendt for at spille med fodlænke - nu indtager de Operahuset
De blev kendt for at spille med fodlænke - nu indtager de Operahuset

Livid kommer med en broget historie i bagagen. Han voksede op i en akademikerfamilie i Ballerup, men havde svært ved at leve op til forældrenes boglige forventninger, og endte i stedet som ungdomsforbryder med lidt for meget kontakt med politiet.

Kaliber blev hans redning. De vandt P3’s ’Karrierekanon i 2012 og gjorde det til en levevej, at skrive musik om livets skyggesider. Historien om Danmarks nye ’gangsterrap’-gruppe toppede på Smukfest i 2013, da medlemmet DB King optrådte med fodlænke.

Ja, de spiller med fodlænke. Vil du vide mere?
Ja, de spiller med fodlænke. Vil du vide mere?

Nu er Livid gået solo. Sideløbende med Kaliber har han konstant skrevet sange til sig selv og andre, og i sommer fik han et stort hit med Sleiman-nummeret ’Bomaye’.

- Sleiman er min rigtig gode ven, og vi arbejder tæt sammen for tiden. Min solo-pladekontrakt var stort set i hus, da ’Bomaye’ eksploderede, men det har helt sikkert givet mig mere blod på tanden. Også i forhold til at synge, hvor jeg plejede at rappe i Kaliber.

I dag er Livid for længst ude af det kriminelle miljø. Han har kæreste, barn og et studie i Nordvest, hvor han håber at kunne leve af musik resten af livet.

- Jeg har spildt mange år af min ungdom. Nu prøver jeg at vende en negativ historie til en positiv.

Forsmag på den nye single 'Mon Ami'

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ost trækkes tilbage flere steder i...
bt.dk
Traditionsklub tilbage i Superligaen...
bt.dk
Skatteekspert: Fordel ved udbredt...
bt.dk
Borgmester i sorg over Kjeld...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx